Sport Centar

Predstavljen kao tim menadžer tuzlanskog kluba: Admir Smajić se vratio u Slobodu

Admir Smajić je danas predstavljen kao novi tim menadžer Fudbalskog kluba Sloboda.

Predstavljen kao tim menadžer tuzlanskog kluba: Admir Smajić se vratio u Slobodu

Admir Smajić je danas predstavljen kao novi tim menadžer Fudbalskog kluba Sloboda. On će ujedno naslijediti i Zlatana Nalića na poziciji šefa stručnog štaba tuzlanskog tima.

“Prvo ćemo uraditi selekciju igrača. Prioritetan cilj je stabilizacija ekipe te dati mlađim igračima koji imaju potencijal priliku da uđu u prvi tim. Nemamo baš puno vremena za to, tako da ćemo mnoge stvari rješavati u hodu. Čekaju nas veliki problemi, ali nadam se da neće biti onih destruktivnih, nego samo igračkih problema. Obećavam da će se ozbiljno raditi. Niko nije mađioničar i ne obećavam nikakve rezultate. Zahtjevat ću od igrača da prvo nešto daju Slobodi, a tek onda da nešto traže od nje – rekao je Smajić koji je sa tuzlanskim klubom dogovorio saradnju na godinu dana”, kazao je Smajić.

Zanimljivo je da je Smajić tačno prije godinu dana preuzeo Slobodu kao tim menadžer, u saradnji sa Milenkom Bošnjakovićem. Naslijedili su Slavka Petrovića kojem je prethodno otkaz uručen neposredno pred početak priprema.

Mjesec dana poslije, Smajić je iznenada podnio ostavku, navodno zbog problema s leđima, a bliže je istini da je odstupio s mjesta šefa struke zbog uplitanja u njegov rad pojedinaca iz klupske uprave. Pored ostalog, želio je ekipu povesti na pripreme u Bugarsku, što je odbijeno, tako da su se “crveno-crni” cijelo vrijeme pripremali u Bukinju kod Tuzle.

“Admir Smajić će biti tim menadžer. To znači da je šef svih trenera. On vodi, koordinira sve u vezi igračkog kadra. Na liniji je sa mnom. On je taj koji će da bira i u tome ima odriješene ruke od svih nas”, kazao je na današnjem predstavljanju Ademir Smajlović, sportski direktor FK Sloboda.

admir smajicfksloboda
KOMENTARI

KOMENTARI