Sport Centar

Predsjednik RK Goražde: Komesar nema pravo da zaključi sezonu, borit ćemo se za naš klub

U Muškom rukometnom klubu (MRK) Goražde, odluku o ishodu sezone 2019/2020 Premijer lige BiH u rukometu smatraju nevažećom i nepravednom.

Predsjednik RK Goražde: Komesar nema pravo da zaključi sezonu, borit ćemo se za naš klub

U Muškom rukometnom klubu Goražde, odluku o ishodu sezone 2019/2020 Premijer lige BiH u rukometu smatraju nevažećom i nepravednom.

Prema biltenu koji je potpisao komesar takmičenja Srđan Jović, prvakom države proglašen je Rukometni klub Borac, dok iz lige ispadaju Goražde, Iskra i Drina.

Predsjednik RK Goražde Damir Marevac naglašava da odluku o ishodu sezone može donijeti samo državni rukometni savez.

“Stigla nam je odluka, odnosno bilten br. 19 koju je poslao komesar takmičenja Srđan Jović. Mislim da on nema pravo da donese ovu odluku zato što je ovo vanredna situacija i po Statutu Rukometnog saveza BiH, tu odluku može donijeti samo Upravni odbor državnog saveza, a nju mi nemamo. Mislim da je ovo nevažeće i da ju je on napisao ne znam iz kojih razloga, koji su samo njemu poznati, jer on nema pravo na to, što mi je potvrdio i član Upravnog odbora Adnan Muhić”, ističe Marevac.

Dodao je da neće izostati reakcija na ovakvu odluku Jovića.

“Mi priznajemo samo odluku RSBiH. Odigrano je samo 19 kola, i nemoguće je da na osnovu toga neko kaže – ko će ispasti ili biti prvak. U kontaktu smo sa Iskrom koja je u istoj poziciji kao i Drinom, i mi ćemo pronaći način da zajedno reagujemo. Mislim da je nelogično da samo Rukometni savez BiH donese ovu odluku, mimo svih drugih klubova odnosno saveza u Evropi i svijetu. Samo je kod nas komesar takmičenja, a ne savez donio takvu odluku da se izbacuju neke ekipe iz Premijer lige, a nama je ostalo još 12 kola. Ko nama može uskratiti neigranje tih utakmica i izbaciti nas, zbog čega”, naglašava on.

Ocjenjuje da je za nastavak sezone već kasno te da se klubovi već trebaju pripremati za narednu

“Na Savezu je sada kako će organizovati buduće takmičenje za sezonu 2020/2021 i mi ćemo se ponašati u skladu sa tom odlukom. Sada smo u nekoj neizvjesnosti, ali borit ćemo se za naš klub. Pokazali smo da smo spremni i kroz zadnje dvije odigrane utakmice koje smo dobili pokazali i borit ćemo za opstanak u Premijer ligi BiH”, poručio je predsjednik MRK Goražde.

damir marevacmrkgorazde
KOMENTARI

KOMENTARI