Sport Centar

Predsjednik Krupe: Pod ugovorom imamo 23 igrača, bez problema ćemo se vratiti u PLBiH

Fudbalski klub Krupa naredne sezone igrat će u Prvoj ligi RS, potvrdio je predsjednik kluba iz kanjona Vrbasa Draško Ilić.

Predsjednik Krupe: Pod ugovorom imamo 23 igrača, bez problema ćemo se vratiti u PLBiH

Fudbalski klub Krupa naredne sezone igrat će u Prvoj ligi RS, potvrdio je predsjednik kluba iz kanjona Vrbasa Draško Ilić.

Proteklih dana spekulisalo da će u sada već bivšem premijerligašu iz Krupe na Vrbasu poslije ispadanja iz elite odlučiti da se presele u najniži rang takmičenja, ali od toga neće biti ništa.

Dugo smo vagali i donijeli odluku ne da samo igramo Prvu ligu, nego da odmah budemo šampioni i već od sezone 2020/21. ponovo zaigramo u Premijer ligi. Krupa je u prethodnim godinama pokazala da se sa dosta entuzijazma i mnogo rada može napraviti veliki pomak. Ne želimo da se pravdamo za ispadanje, jer smo sami najveći krivci, ali se ne možemo oteti utisku da takmičenje nije dobro organizovano. Jer da su neke sudijske odluke bilo drugačije mi bismo i dalje bili u eliti. Navešću samo primjer susreta sa Širokim Brijegom, kada nam je poništen pogodak i ostali smo bez dva boda. Sudije su kasnije suspendovane, ali nažalost mi od toga nismo imali nikakve koristi. Bilo je i još nekih primjera na našu štetu, ali sada o tome ne vrijedi pričati, jer je očito da nismo imali podršku ni matičnog saveza, ali ni šire zajednice”, naglasio je Ilić za Glas Srpske.

Po njegovim riječima klub će se veoma brzo organizaciono prestrukturisati.

“Naše kolebanje je bilo upravo zbog toga što neke stvari nisu sistemski riješene, ali sada želimo da iz svega izađemo još jači i pametniji. Imamo odlične mlađe selekcije koje su u svojim ligama igrale zapaženu ulogu i želja nam je da tako i ostane. Iz tih selekcija crpićemo igrače za prvi tim, a veoma brzo ćemo donijeti odluku i tome ko će biti zadužen za rad sa kojom kategorijom, pa tako i sa prvim timom. Najvažnije je da u ovom trenutku pod ugovorom imamo 23 igrača i smatram da sa njima možemo bez problema biti prvaci RS. Naravno, ako zapne dodatno ćemo se pojačati, a sve će se znati do 26. juna kada bi trebalo da počnu pripreme”, nastavio je Ilić.

Klub bi veoma brzo trebao da dobije i generalnog sponzora, koji bi olakšao funkcionisanje.

“Očekuje nas u narednom periodu dosta posla. Moramo zamijeniti travu, a nadam se da ćemo nastaviti uz podršku lokalne zajednice nastaviti sa započetim projektom postavljanja reflektora. Na tom nećemo stati, jer želimo da u Krupi napravimo moderan sportski centar u čijem sklopu će biti i pomoćni teren, sportska dvorana, dva bazena i dva teniska igrališta. Sada je samo ostalo da vidimo sa kim će se ući u realizaciju ovog projekta, ali je jasno da ne možemo sve sami”, naglasio je Ilić.

Krupe je jedan od rijetkih klubova u BiH, koja nikom nije ostala dužna u prethodnom periodu.

“Po tom smo sigurno ispred ostalih. Samo za posljednjih godinu dana platili smo 250.000 maraka za poreze i doprinose, a sve obaveze prema igračima i stručnom štabu su na vrijeme izmirene. Nismo kažnjavanji ni po kakvom osnovu, a dobili smo i nagradu za fair-play. Na putovanjima smo spavali u najboljim hotelima, pripreme obavljali u luksuznim destinacijama i želimo da tako i ostane. Najvažnije je da smo iz ovog ranijeg perioda izvukli pouke i vjerujem da će sada mnoge stvari ići mnogo lakše”, dodao je Ilić.

TABELA PLBiH

drasko ilicfkkrupa
KOMENTARI

KOMENTARI