Sport Centar

Predsjednik Fudbalskog saveza RS odbio sazvati sjednicu jer je zahtjev stigao e-mailom

Predsjednik Fudbalskog saveza RS Mile Kovačević odbio je mogućnost sazivanja sjednice Izvršnog odbora FS RS, koju su tražili šestorica članova IO, jer je zahtjev stigao - elektronskom poštom.

Predsjednik Fudbalskog saveza RS odbio sazvati sjednicu jer je zahtjev stigao e-mailom

Predsjednik Fudbalskog saveza RS Mile Kovačević odbio je mogućnost sazivanja sjednice Izvršnog odbora FS RS, koju su tražili šestorica članova IO, jer je zahtjev stigao – elektronskom poštom.

Nakon što je čak 43 člana Skupštine saveza zatražilo vanrednu sjednicu sa jednom tačkom dnevnom reda u kojom bi se raspravljalo o povjerenju prvom čovjeku fudbala RS, Mile Kovačević je za Mondo istakao da će svi zahtjevi biti sprovedeni ukoliko su u skladu sa Statutom.

“Sve što je u skladu sa Statutom Fudbalskog saveza RS, a koji je pravljen na standardima FIFA i UEFA, biće provedeno, a ono što nije, to neće imati nikakve posljedice”, rekao je Kovačević.

Osim delegata u Skupštini, šest članova Izvršnog odbora FS RS također je zatražilo održavanje hitne sjednice, ali je sudeći po Kovačevićevom odgovoru, koji je u našem posjedu, predsjednik FS RS je odbacio i njihov zahtjev.

Kovačevićev odgovor prenosimo u cjelosti uz dodatak člana 36. Statuta FS RS.

“Poštovana gospodo, članovi Izvršnog odbora,

Primio sam naslovljeni zahtjev u kojem dio članova Izvršnog odbora FS RS zahtijeva sazivanje vanredne sjednice IO FS RS.

Sama mogućnost sazivanja vanredne sjednice IO FS RS dozvoljena je u skladu sa odredbama člana 36. Statuta FS RS.

Vršeći neposredni uvid u sam zahtjev, konstatovao sam da isti nije potpisan od strane članova IO FS RS, već da je isti dostavljen putem elektronske pošte.

Da bi otklonili formalno-pravne pretpostavke za sazivanje vanredne sjednice, potrebno je da navedeni zahtjev bude lično potpisan od strane podnosilaca zahtjeva uz ispunjenje ostalih potrebnih formalnih pretpostavki u smislu sadržaja Dnevnog reda i sličnog, a koji su uslov za održavanje vanredne sjednice IO FS RS.

Cijeneći navedeno, obavezni ste predmetni zahtjev dostaviti lično potpisan kako bih mogao postupati po istom.

S poštovanjem”, navedeno je u odgovoru na zahtjev o vanrednoj sjednici koju je potpisao predsjednik FS RS Mile Kovačević.

fudbalski savez rsmile kovacevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Gost
Gost

I sedmi clan IO FSRS bi dao saglasnost ali njemu e-mail dugo putuje, zbog toga nije saglasan. Pogadjate, radi se sramoti FSRS i ekspertu za sudjenje sa BHTV gospodinu Banjcu. Informaticki nepismenom clanu IO FSRS. Njemu ako neko ne javi sta pisu portali on i ne zna sta se desava. Ali ipak majstor je za sudjenje…Hehehe

wpDiscuz