Sport Centar

Pravo učešća imaju sve kompanije koje posluju u BiH: Prijavi ekipu za 12. sezonu Business lige

Nakon uspješno okončane 11. sezone SC Business lige, počele su pripreme za narednu ligašku sezonu.

Pravo učešća imaju sve kompanije koje posluju u BiH: Prijavi ekipu za 12. sezonu Business lige

Nakon uspješno okončane 11. sezone SC Business lige, počele su pripreme za narednu ligašku sezonu.

Business liga je korporativno takmičenje u malom fudbalu koje se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizuje od 2009. godine.

Pravo na učešće u takmičenju Business liga imaju sve kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovini, a u prethodnim godinama učešće je uzelo mnogo renomiranih kompanija, a titule prvaka u prethodnim sezonama osvajali su BH Pošta, Bosnalijek, Marmex, Zamm MC, Lutrija BiH, dok je u protekloj za njih debitantskoj sezoni naslov prvaka osvojila SIPA.

Prošlogodišnji prvaci (SIPA) sa drugoplasiranom (BOSNALIJEK) i trećeplasiranom (DDC MLS) ekipom.

Utakmice se igraju u večernjim terminima, a svaka ekipa igra jednu utakmicu sedmično. Susreti se igraju po dva poluvremena u trajanju od 20 minuta, a svaka ekipa na terenu ima 5+1 igrača. Sve utakmice SC Business lige sude profesionalne sudije Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

SC Business liga je sjajna prilika za rekreaciju uposlenika uz vrhunski team building koji će poboljšati odnose među kolegama unutar kompanije/institucije. Stalnim druženjem s ekipama drugih pravnih lica otvaraju se mogućnosti i za nove nove poslovne prilike.

Sve utakmice prate i novinarske ekipe portala SCsport.ba, na kojem se redovno objavljuju najave utakmica, raspored odigravanja susreta, tabele, rezultati, predstavljanje ekipe, intervjui, fotografije sa utakmica… a ovisno o sponzorima, najbolje pojedince i pobjedničku ekipu očekuju i vrijedne nagrade. Također izvještaje i aktuelnosti vezane za takmičenje moći ćete pratiti i na Facebook, te Instagram profilu SC Business lige. Utakmice našeg takmičenja prati i niz medjiskih partnera takmičenja: TV, radio, web portali…

Prijave za novu sezonu su otvorene, a broj ekipa je ograničen, stoga je potrebno prijaviti se na vrijeme. Prijave se vrše putem maila: sc.bliga@gmail.com ili na brojeve telefona – 060/303-9393; 033/200-576. Više informacija o takmičenju, te ukoliko želiti biti partner istog, možete pronaći na sljedećem linku.

12 sezona5dcaddbusinessligascbusinessligasportcentar
KOMENTARI