Sport Centar

Pravo mjesto za malu raju: Sportska Akademija SCORE započela sa desetom sezonom treninga u R – Sport Centru

Sportska akademija "Score" koja okuplja djecu uzrasta od treće do desete godine proteklog septembra započela je svoju jubilarnu desetu sezonu treniranja u R – Sport Centru na Jezeru, u redovnim terminima utorkom i petkom od 18:00 do 19:00 sati. Zainteresovani roditelji svoju djecu mogu upisati tokom cijele godine, a više informacija zatražite putem brojeva telefona 061/206-296, 062/054-444 i 061/518-579.

Pravo mjesto za malu raju: Sportska Akademija SCORE započela sa desetom sezonom treninga u R – Sport Centru
FOTO: Sportska Akademija Score

Sportska akademija “Score” koja okuplja djecu uzrasta od treće do desete godine proteklog septembra započela je svoju jubilarnu desetu sezonu treniranja u R – Sport Centru na Jezeru, u redovnim terminima utorkom i petkom od 18:00 do 19:00 sati.

Sportska akademija Score je možda i jedini sportski kolektiv u glavnom gradu Bosne i Hercegovine koji djecu od tri godine kroz prirodne oblike kretanja – hodanja, trčanja, skakanja, provlačenja, puzanja i sl. upoznaje sa sportskim treningom, omogućava im druženje i zbližavanje sa drugom djecom, te stvara pozitivne radne navike.

„Prije svega, potreba je da se kroz igru utječe na pravilan rast i razvoj djece koja tako postaju potencijalna baza za razne sportove i doživljavaju prvo i pravovremeno usmjeravanje ka sportu. Treniranjem u Akademiji Score, djeca zavole sport, vesele se igri i takmičenju, postaju brza, jaka, izdržljiva, sposobna, znatiželjna i prije svega, zdrava. Iz razgovora sa njihovim roditeljima, saznajemo da su djeca općenito sretna i zadovoljna, te da se raduju terminima treninga”, izjavio je u razgovoru za SCsport.ba Amsar Hadžimujić, jedan od osnivača i trenera Akademije Score.

„Svjesni činjenica da zdravo društvo čine zdravi pojedinci, prije 10 godina smo pokrenuli projekat koji ima za zadatak da stručnim i pedagoškim radom naših članova damo doprinos u pravilnom razvijanju naše djece i omladine“, dodao je Hadžimujić.

Upis u Akademiju Score otvoren je cijele godine za svu djecu od 3. do 10. godine

U akademiji Score voditelji djecu uče osnovama svih sportova, bilo da se radi o bazičnim, kao što su gimnastika i atletika ili o sportovima s loptom, poput nogometa, košarke, rukometa ili odbojke.

„Sportska akademija Score otvorena je za sve, visoke, niske, mršave i one manje mršave, spretne i manje spretne, dječake i djevojčice. U njoj nema ocjenjivanja, a sve se uči kroz puno igre, jer to je najbolji način da se djeca bave sportom s radošću“, objašnjavaju voditelji akademije Amar Muhić, Haris Gvozden i Amsar Hadžimujić, diplomirani profesori sporta, koji u svom procesu vode i dnevnik rada gdje evidentiraju koncepte časova, rezultate funkcionalnih i motoričkih testiranja, kao i dostignuti nivo savladane tehnike pojedinog sporta, opća zapažanja o razvoju i nadarenost za sport.

Osnovni cilj aktivnosti u radu ove sportske akademije se ogleda u tome da mlađu populaciju usmjeri ka sportu kao zdravoj životnoj navici, u čemu djeci najbolju pomoć mogu ponuditi osobe koje su svoj život živjele na taj način, a ujedno stvoriti kod mlade populacije, polaznika Akademije, kvalitetan osjećaj za igru, zabavu, druženje, fair-play, pobjeđivanje i izazove.

Treninzi u novom R Sport Centru u Sarajevu se obavljaju utorkom i petkom od 18 do 19 sati

„Smisao funkcioniranja Sportske akademije Score je da se što većem broju djece uzrasta od treće do desete godine omogući svestrani razvoj psihofizičkih sposobnosti i osobina primjenom što raznovrsnijeg sadržaja, prilagođenog dobi i mogućnostima“, obrazlažu iz Akademije.

Ljeti se na Olimpijskom bazenu Otoka polaznici Akademije Score uče osnovama pravilnog plivanja

Ostvarenje cilja postiže se kroz različite igre loptom, borilačke igre, vježbe oblikovanja, atletiku, gimnastiku, plivanje, skijanje, motoričke strukture slobodnih kretanja (trčanje, hodanje), skokove, bacanja… Pored treninga u R – Sport Centru, treninzi se povremeno obavljaju i na otvorenom, zatim u kuglani Zetra, a u zimskom periodu, za vrijeme raspusta djeca imaju mogućnost upisa i u školu skijanja na Olimpijskoj planini Bjelašnici, dok je u ljetnom periodu dostupna i škola plivanja na bazenu Otoka.

Polaznici Akademije Score na Bjelašnici tokom jedne od prethodnih sezona

Akademija Score osnovana je sa misijom uticanja na pravilan rast i razvoj djece, razvijanja zdravstvene kulture djece u svrhu čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljenja potreba djece za kretanjem, odnosno vježbanjem, te putem toga stvoriti navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja, kao i osposobljavanje za racionalno provođenje slobodnog vremena, posebno aktivnim odmorom.

U Akademiji imaju viziju da upotrebom novih tehnologija u sportu i uvođenjem inovativnih metoda rada podstiču maksimalan razvoj motoričkih sposobnosti koje predstavljaju temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportaša.

Zainteresovani roditelji svoju djecu mogu upisati tokom cijele godine, a više informacija zatražite putem brojeva telefona 061/206-296, 062/054-444 i 061/518-579, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Akademija Score.

sportska akademija score
KOMENTARI

KOMENTARI