Sport Centar

Poznat identitet počinitelja incidenta na utakmici u St. Etienneu

Poznat identitet počinitelja incidenta na utakmici u St. Etienneu

Na sastanku su podnesena izvješća o dosadašnjim postupanjima hrvatskih institucija, odnosno ministarstava. Istaknuto je da kontinuirana saradnja traje već nekoliko mjeseci, a između ostalog, francuskim su vlastima unaprijed dostavljeni podaci o identitetu mogućih izgrednika, na koje su hrvatske vlasti posebno upozorile francuske kolege, odnosno organizatore takmičenja.

Dosadašnjim zajedničkim radom i postupanjem svih nadležnih tijela spriječeni su planirani, puno veći neredi i incidenti, o kojima su postojala saznanja da bi se mogla dogoditi. Također je izvješteno da je poznat identitet počinitelja incidenta na utakmici u St. Etienneu, i oni će po povratku u Hrvatsku biti odmah procesuirani u skladu sa zakonom.

Dogovoreno je da se krene u hitne izmjene i dopune Zakona o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima, a uz to, bit će dopunjene i odgovarajuće izmjene Zakona o sportu.

Isto tako, istaknuto je kako huliganski neredi nemaju veze s regionalnom pripadnošću pojedinaca, tim više jer do sada identificirani izgrednici dolaze iz raznih krajeva Hrvatske.

Na sastanku je potvrđeno da su nadležna tijela Republike Hrvatske pravodobno poduzela sve što je bilo u njihovoj mogućnosti i nadležnosti da se incidenti spriječe, uključujući i obavještavanje francuskih vlasti, te da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske francuskim kolegama ponudilo da na sutrašnju utakmicu pošalje dodatnih dvadeset hrvatskih policajaca kao ispomoć francuskim snagama sigurnosti.

Još je jednom upućen apel francuskim vlastima da poduzmu sve što je u njihovoj moći da spriječe incidente na sutrašnjoj utakmici u Bordeauxu, navodi se u saopćenju Vlade Hrvatske.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI