Sport Centar

Povrede ‘razorile’ Građane: City ostao i bez posljednjeg napadača, čitav jedan tim van stroja

Manchester City dugo već važi za ekipu koja ima najširi roster, vjerovatno i na svijetu, ali su povrede 'masakrirale' tim Pepa Guardiole.

Povrede ‘razorile’ Građane: City ostao i bez posljednjeg napadača, čitav jedan tim van stroja

Manchester City dugo već važi za ekipu koja ima najširi roster, vjerovatno i na svijetu, ali su povrede ‘masakrirale’ tim Pepa Guardiole.

Tako se dugoj listi zvijezda priključio i Gabriel Jesus, koji će pauzirati najmanje tri sedmice, tako da je tim ostao bez klasičnog napadača jer je i Sergio Aguero već dugo van stroja.

Vijest je objavila Brazilska fudbalska federacija pošto je saopštila da je Gabriel Jesus povučen sa spiska reprezentativaca za predstojeće mečeve protiv Bolivije i Perua, devetog i 13. oktobra.

“Engleski tim je kontaktirao doktora brazilske reprezentacije Rodriga Lasmara i prijavio povredu fudbalera”, navodi se u saopštenju nacionalnog tima Brazila.

Van stroja je kompletan jedan tim koji bi se, vrlo vjerovatno, mogao boriti za najveća dostignuća u Engleskoj. Uz Jesusa i Aguera, povrijeđeni su Bernardo Silva, Oleksandr Zinchenko, Joao Cancelo, Aymeric Laporte, Nicolas Otamendi, Ilkay Gundogan…

gabriel jesusmanchester city
KOMENTARI

KOMENTARI