Sport Centar

Povodom Dana oslobođenja u Goraždu predstavljena knjiga Vlatka Glavaša ‘Kapiten jednog teškog vremena’

U Centru za kulturu u Goraždu, u povodu Dana oslobođenja Dana BPK i Grada Goražda, danas je predstavljena knjiga "Kapiten jednog teškog vremena“ autora Vlatka Glavaša.

Povodom Dana oslobođenja u Goraždu predstavljena knjiga Vlatka Glavaša ‘Kapiten jednog teškog vremena’

U Centru za kulturu u Goraždu, u povodu Dana oslobođenja BPK i Grada Goražda, danas je predstavljena knjiga “Kapiten jednog teškog vremena“ autora Vlatka Glavaša.

O knjizi su govorili bivši fudbalski reprezentativac Nudžein Geca i novinar Muhamed Bikić.

“Nikada neću zaboraviti utakmicu u Brazilu, gdje nam je upravo Vlatko bio kapiten, a te ‘96 godine je stvarana fudbalska reprezentacija BiH. Svi smo ponosni na taj period i to se ne smije zaboraviti”, kaže Nudžein Geca.

Novinar Muhamed Bikić istakao je da je Vlatko Glavaš simbol BiH i kao sportista i kao čovjek.

“Igrajući za našu državu kada je bilo najteže, upravo Vlatko je primjer kako je jedan sportista iz Bugojna ostvario sve snove igrajući u Bundes ligi, za reprezentaciju i oprostivši se protiv selekcije svijeta”, kazao je Bikić.

“Kapiten jednog teškog vremena“ knjiga je koja opisuje sve ono što se dešavalo istaknutom bh. nogometašu tokom njegove sportske karijere.

“Nakon 35 promocija širom BiH posebno mi je drago da sam na današnji dan u našem Goraždu koje je uvijek bilo poznato po sportistima. Ova knjiga nije samo o meni, nego svjedočenje jedne generacije koja je dala itekako doprinos da danas imamo jednu od respektabilnih selekcija u Evropi. Zato nikad ne smijemo zaboraviti tu našu generaciju, posebno mlađe generacije, kojima su danas uzori Džeko, Pjanić”, kazao je Glavaš.

Sav prihod od prodaje knjige namijenjen je u humanitarne svrhe, za nezbrinutu djecu.

Promocija knjige “Kapiten jednog teškog vremena” bit će upriličena i u drugim gradovima širom BiH.

kapiten jednog teskog vremenavlatko glavas
KOMENTARI

KOMENTARI