Sport Centar

Pouzdani defanzivac na izlaznim vratima Pecare, karijeru nastavlja u susjedstvu

Fudbaleri Širokog Brijega su prije pet dana započeli svoje pripreme za proljetni dio sezone, a treninge obavljaju u klupskom kampu "Musa-Karačić".

Pouzdani defanzivac na izlaznim vratima Pecare, karijeru nastavlja u susjedstvu
FOTO: jabuka.tv

Fudbaleri Širokog Brijega su prije pet dana započeli svoje pripreme za proljetni dio sezone, a treninge obavljaju u klupskom kampu “Musa-Karačić”.

U ekipu s Pecare je prije nekoliko dana stigao Stjepan Radeljić, koji će dres Širokog nositi kao posuđen igrač Osijeka. On igra na poziciji stopera, a to će, po svemu sudeći, značiti odlazak pouzdanog defanzivca Dominika Kovačića, tvrdi Jabuka.tv.

Rođeni Zagrepčanin bio je jedan od standardnijih igrača u momčadi s Pecare ove sezone, a za njega je zainteresirana zagrebačka Lokomotiva, a kako se neslužbeno doznaje ovaj transfer je vrlo izgledan.

Kako je ovaj 26-godišnji stoper pod ugovorom sa Širokim Brijegom, ovome klubu bi trebala pripasti i određena odšteta.

Kovačić je ove sezone u Premijer ligi BiH odigrao 18 utakmica, te po dvije u Kupu BiH i kvalifikacijama za Evropsku ligu.

U Široki se vratio mladi stoper Toni Nikić, koji je bio na posudbi u Croatiji iz Zmijavaca, te bi on trebao u narednoj polusezoni da dobije više prilike za igru, uz ranije pomenutog Radeljića.

ŠIROKI BRIJEG

dominik kovacicnksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI