Sport Centar

Potpuno neočekivane najave iz Amerike: UFC sprema otkaz za svoju veliku zvijezdu?

Nekoliko je poznatih boraca posljednjih sedmica napustilo UFC, a najviše je u javnosti odjeknuo raskid ugovora s Yoelom Romerom.

Potpuno neočekivane najave iz Amerike: UFC sprema otkaz za svoju veliku zvijezdu?

Nekoliko je poznatih boraca posljednjih sedmica napustilo UFC, a najviše je u javnosti odjeknuo raskid ugovora s Yoelom Romerom.

Sada je predsjednik najjače svjetske borilačke promocije Dana White, najavio da će do kraja godine “vjerojatno podijeliti još 60 otkaza”, a tek nakon toga dolazi neočekivana najava.

Naime, nekad jedan od najboljih MMA sudaca John McCarthy predviđa da bi se među tih 60 boraca moglo naći i ime Tonyja Fergusona, jedne od najvećih zvijezda UFC-a posljednjih godina.

Big John smatra da ‘El Cucuy’ nema baš idealan odnos s čelništvom UFC-a, ali i da mu se neke stvari, sada kada gubi, više neće tolerirati. Pored toga, McCarthy smatra da će UFC napraviti računicu i doći do zaključka da im Ferguson više ne treba.

“Mislim da će ga otpustiti. Možda se varam, ali rekao bi da on nikad nije imao idealan odnos s određenim ljudima u UFC-u. Osjećao se kao da su ga zadržavali, pa čak i prevarili u određenim stvarima. Neke stvari koje je on govorio su mogle proći, ali samo dok je pobjeđivao. No sada, kada pogledamo njegova dva posljednja nastupa… Protiv Justina Gaethjea je ostavio srce u kavezu, ali je dobio teške batine, a sada je ponovno uvjerljivo poražen”, započeo je McCarthy u svom Weighing In Podcastu.

“Onda odjednom pogledate svoje borce u lakoj kategoriji i pitate se hoće li se Tony ikada boriti za titulu? To se neće dogoditi. Računica bi rekla da bi on morao za nešto takvo ostvariti četiri ili pet pobjeda u nizu i to protiv vrhunskih talenata. A to se vjerojatno neće dogoditi. I što onda ako se neće boriti za pojas? Zašto biste ga zadržali? Da može pobjeđivati vaše mlade talente? To vam kao promociji neće donijeti nikakvu korist. Ne znam… Kad malo razmislim i pogledam situaciju, rekao bih da će on biti jedan od onih 60 boraca”, zaključio je McCarthy.

Ferguson je u UFC-u već devet godina, a njegovu dosadašnju karijeru definitivno su obilježili krvavi mečevi u kojim ostavlja srce u oktagonu i tako oduševljava svoje fanove, ali i pet otkazanih mečeva protiv Khabiba Nurmagomedova.

Podsjećamo, posljednji put je njihova borba bila dogovorena ove godine, ali je propala zbog pandemije korona virusa. Nakon toga je Ferguson doživio dva poraza i, slobodno možemo reći, debakla, te je čini se sada čak pred otkazom ukoliko je vjerovati ovim najavama iz Amerike.

Pobjeđivali su Fergusona, podsjećamo, Justin Gaethje i Charles Oliveira.

dana whitetony fergusonufc
KOMENTARI

KOMENTARI