Sport Centar

Potpisan ugovor Općine i Željezničara: Opstanak kluba nikad neće doći u pitanje

U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je pres konferencija na kojoj je potpisan Ugovor o realizaciji Grant sredstava za FK Željezničar.

Potpisan ugovor Općine i Željezničara: Opstanak kluba nikad neće doći u pitanje

U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je pres konferencija na kojoj je potpisan Ugovor o realizaciji Grant sredstava za FK Željezničar.

U prisustvu medija, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik FK Željezničar Admir Džubur potpisali su Ugovor vrijedan 200.000 KM koji je realizovan kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

Prvi se obratio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

“Izrazio bih veliko zadovoljstvo što sam ovdje i ove godine. Općina već duži niz godina potpomaže Željezničar kao jedan od brendova naše općine. Ono što posebno karakteriše ovaj ugovor je činjenica da smo svi ušli u vidan period djelovanja svega u ovoj državi. To su stvari koje se moraju provoditi i te mjere su izazvale čitav niz tegoba za sve stvari u društvenom životu. Prepoznavati našu ulogu, ulogu lokalne zajednice, nekoga ko mora reagovati i pomoći tamo gdje možemo. Ova sredstva su provibtno imala drugu namjenu. Stvarali smo što bolje uslove na stadionu da se pomogne Želji i reprezentaciji. Uspjeli smo reprezentaciju dovesti na Grbavicu i želimo nastaviti kako bi dobili certifikate najvišeg ranga”, ističe Koldžo i nastavlja:

“Nažalost, desila se pandemija i želimo pomoći klubovima koji su brend čitave Bosne i Hercegovine. Ovih 200 hiljada su Želji namijenjene za prevazilaženje teških posljedica i za troškove koji su neophodni za nastavak rada”, ističe Koldžo.

“Smanjio se interes donatora i sponzora. Željo je ostao bez prihoda. Došao sam do informacije u razgovoru s predsjednikom Džuburom da je opstanak kluba ugrožen i odlučili smo pomoći. Većina vjećnika je posezala prijedlog da ova sredstva utrošimo na ovo, odnosno preusmjerimo ih. Drugi nivoi vlasti još nisu reagovali, a ja se nadam da će ovaj ugovor biti inicijalni kapitala i za njih”.

Nakon toga, obratio se medijima i Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar.

“Hvala načelniku na dolasku i ovom činu. FK Željezničar u narednoj godini slavi 100 godina postojanja. Bilo je mnogo teških trenutaka, ali ovo što se sada dešava niko nije mogao da predvidi. Situacija u klubu je jako teška, međutim, Željo postoji 100 godina i sigurno će postojati još 100. Ova prenamjena sredstava bit će utrošena u redovne troškove i sigurno će biti korisna da u ovu sezonu uđemo jači. Očekujemo dobre rezultate i potrudit ćemo se da postignemo ono sto cijeli klub želi – to je juriš na oba trofeja“, ističe Džubur i nastavlja:

“Opstanak kluba nikada neće doći u pitanje. Ovaj klub će preživjeti i postojati i dalje. Da je teže – jeste i suočavamo se s problemima. Da li će biti navijača niko ne moze reći. Trenutna situacija je da navijačima još nije dozvoljen dolazak na stadion. Imamo druge varijante, marketinški ćemo to probati nadoknaditi i mislim da ćemo prevazići sve ovo”.

Prvi čovjek Plavih odgovorio je na pitanje kako su se jučer prvotimci mogli družiti s navijačima u Konjicu, pošto je novinarima bio zabranjen dolazak na prozivku.

“U tom trenutku nismo imali izvedene testove na korona virus. Prvi put smo se okupljali, igrači su dolazili sa svih strana i nismo htjeli praviti bespotrebna okupljanja. Nakon testova smo sigurni da bar s naše strane nema opasnosti”.

fkzeljeznicarnedzad koldzoopcina novo sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
ŠAMPIONI!
Gost

Mudro su precutali i preskocili ovu temu, navijaci kluba sto je sve sam !

the user
Gost

Ne da SDA Selju svog jedinog

the user
Gost

SDA prćija “sve sama iz ljubavi pravi”

East side
Gost

SDA novi (stari) sponzor ŽeljezničMara, narod zna 😉

wpDiscuz