Sport Centar

Potpisan sporazum o saradnji između KSC Vogošća i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja

Sporazum o saradnji između JU KSC "Vogošća" i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) Univerziteta u Sarajevu potpisan je danas u Sarajevu.

Potpisan sporazum o saradnji između KSC Vogošća i Fakulteta sporta i  tjelesnog odgoja

Sporazum o saradnji između JU KSC “Vogošća” i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) Univerziteta u Sarajevu potpisan je danas u Sarajevu.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su članovi menadžmenta FASTO-a, dekan Haris Alić, prof.dr. Rasim Lakota i prof.dr. Munir Talović, te VD direktor JU KSC “Vogošća” Elvir Kituša i njegov saradnik Mirza Dervišević, saopćeno je.

Uvodnu riječ imao je dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Alić, koji je iskazao dobrodošlicu i zahvalnost prisutnima, te naglasio da će potpisani Sporazum napraviti dobru bazu za jaču i bolju saradnju između ove dvije institucije.

– Upoznat sam s resursima i kvalitetom rada JU KSC Vogošća. Ono što me najviše raduje je činjenica da menadžment JU KSC Vogošća čine i nekadašnji studenti našeg fakulteta. Generalno, važnost saradnje ove dvije institucije će se manifestovati u praksi kroz projektno djelovanje, testiranje, razmjenu kadrova, saradnju, društveno djelovanje i edukaciju – rekao je Alić. 

V.D. direktor JU KSC Vogošća Elvir Kituša je izrazio zadovoljstvo što je FASTO prihvatio incijativu koja je danas rezultirala i potpisivanjem sporazuma.

– Pored toga što JU KSC Vogošća raspolaže s kvalitetnim sportskim resursima i realizuje brojne projekte iz oblasti sporta, teži da se još više razvija i proširuje svoje djelovanje, što svakodnevno potvrđuje kroz svoje aktivnosti. Sporazumom je naša ustanova napravila još jedan iskorak ka unaprijeđenju svog rada i djelovanja, a koje će u konačnici doprinjeti dobrobiti društvene zajednice. Moram naglasiti da se radujem budućim projektima i aktivnostima koje ćemo u narednom periodu zajednički realizovati – izjavio je Kituša. 

Saradnja između potpisnica Sporazuma odvijat će se kroz projektno djelovanje, testiranje, mjerenje i evaluaciju, planiranje i programiranje specifičnih procesa, razmjenu kadrova, saradnju i društveno djelovanje, edukaciju, neformalnim oblicima edukacije, organizaciju seminara, konferencija i naučno istraživačkih radionica.

Značaj ovog sporazuma je što će obje institucije zasigurno unaprijediti svoje djelovanje i doprinjeti još većem razvoju sportske djelatnosti.

fastoksc vogosca
KOMENTARI

KOMENTARI