Sport Centar

Potop Vukova na Koševu: Zrinjski nosi tri boda iz Sarajeva

Potop Vukova na Koševu: Zrinjski nosi tri boda iz Sarajeva

U 16. minuti utakmice gosti su imali stopostotnu šansu. Zakarić je ubacio iz kornera, Todorović prebacio do Mešanovića koji je bio usamljen ispred Bandovića, ali je Regoje zasmetao sjajnom napadaču Plemića i dobra šansa je otišla u nepovrat.

Blaić je u 27. minuti susreta odlično pronašao Zakarića koji je sa 11 metara očajno šutirao da bi desetak minuta poslije ponovo desni bek Plemića centrirao, lopta je došla do Kordića koji je sjajno šutirao, ali njegov udarac u posljednji trenutak blokira Regoje.

Plemići su u vodstvo došli minutu prije odlaska na odmor. Zakarić je odlično prošao po lijevoj strani, ubacio za Kordića ispred kojeg je pokušao intervenisati Regoje koji je matirao svog golmana Dejana Bandovića.

Poslije gola, gosti su ponovo zaprijetili. Kapiten Plemića Stojanović se našao u odličnoj šansi, ali je iskosa sa lijeve strane šutirao nekoliko centimetara pored gola.

Na prvu šansu u drugom dijelu čekali smo do 64. minute susreta kada je sviran prekršaj za domaće na nekih 20-ak metara od gola, ali je Muharemović očajno šutirao.

U 81. minuti susreta poslije kornera, Emir Hadžić je imao odličnu šansu, ali je Lončarić odbranio da bi u narednom napadu, Kordić sjajno uposlio Zakarića koji kažnjava promašaj Olimpica i pogađa za 0:2.

Igrala se 84. minuta utakmice kada je Stefan sjajno uposlio Raščića koji očajno šutira da bi potom Žeravica sjajno uposlio Petraka koji je po treći put matirao Bandovića.

Posljednju šansu na utakmici je imao Kordić u 89. minuti susreta kada je iz izgledne situacije šutirao pored gola Bandovića.

Olimpic-Zrinjski 0:3 (0:1) (Regoje (ag) 44’, Zakarić 81’, Petrak 85’)

Stadion: Asim Ferhatović Hase; Gledatelja: 100, Sudija: Ognjen Valjić; Žuti karton: Danija Brković.

OLIMPIC: Bandović, Imamović, Regoje, Brković, Muharemović, Pandža, Hugo (od 63. Raščić), Karić, Handžić, Jusufović (od 46. Stefan), Hadžić.

ZRINJSKI: Lončarić, Blaić, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Mešanović (od 24. Kordić), Petrak, Laštro, Zakarić.


dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI