Sport Centar

Poštari slavili u derbiju, Bazen Otoka namučio Bosnalijek

U sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći večeras su odigrane prve tri utakmice sedmog kola Sport Centar Business lige.

Poštari slavili u derbiju, Bazen Otoka namučio Bosnalijek
FOTO: Edin Memić / SCsport.ba

U sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći večeras su odigrane prve tri utakmice sedmog kola Sport Centar Business lige.

U derbiju Kola BH Pošta je savladala Top Shop (2:0), dok je Bazen Otoka namučio Bosnalijek koji je na kraju slavio sa 2:1. U trećem susretu Javni servis BiH je minimalnim rezultatom slavio protiv Tržnica Sarajevo (1:0).

Bosnalijek – Bazen Otoka 2:1 (Mrguda, Pećanac / Korać)

Mrguda je početkom prvog dijela igre donio prednost Bosnalijeku, da bi samo nekoliko minuta poslije Korać pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

U nastavku Pećanac je bio jedan od zapaženijih igrača na susretu, da bi na kraju i postigao pogodak za vodstvo, odnosno pobjedu Bosnalijeka od 2:1.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Hasanović, Pećanac, Memišević, Zubetljak, Pipić, Kapidžija, Ražanica, Sućeska.

Bazen Otoka: Deljković, Sarač, Velić, Janjoš, Subašić, Muharemović, Bašić, Sinanović, Krajišnik.

BH Pošta – Top Shop 2:0 (Krka x2)

Veoma čvrst susret BH Pošte i Top Shopa završen je pobjedom domaćina od 2:0. Poštari su dobro otvorili susret te preko Krke stigli do prednosti od 1:0. Nakon primljenog pogotka Top Shop je krenuo u napade ali Bajramović se u mnogo navrata ispostavio kao nepremostiva prepreka za napade Top Shopa.

U drugom poluvremenu obje ekipe su imale po nekoliko prilika, a Poštari su ponovo imali više sreće, pa ponovo preko Krke povećavaju rezultat i stižu do konačne pobjede od 2:0.

BH Pošta: Bajramović, Janjoš, Tahirovic, Krka, Bučan, Salčin, Pašic, Škoro, Ajanović, Džafo, Rizvan, Tukić.

Top Shop: Duranović, Fejzagić, Pašović, Bihorac, Zahirović, Piplica, Malokas, Kovač, Pašić, Bećar, Mutić, Begić, Mujanović, Mustafaj, Hadrović, Muslim, Smajlović, Hajdar

Tržnice Sarajevo – Javni Servis BiH 0:1 (Ljuca)

Tržnice su od samog početka susreta krenule ofanzivno, dok su se gosti bazirali na kontranapade. Nakon jednog takvog, Ljuca se odlično snašao i matirao Šahbazovića za vodstvo od 1:0. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, te se na odmor otišlo sa vodstvom Javnog Servisa BiH.

U drugom poluvremenu ekipa Tržnica je napadala, ali Delić je bio na vrhuncu zadatka, te je svoju mrežu ostavio netaknutom i tako je Javni Servis stigao do teško izvojevane pobjede nad Tržnicama.

Tržnice Sarajevo: Šahbazović, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Smječanin, Huskić, Fetahović, Saračević, Trakić, Sarvan.

Javni Servis BiH: Delić, Isen, Holjan, Pamuk, Karaman, Baždarević, Pazalja, Močević, Babić, Džanković, Crepulja, Nurković, Vila, Tači.

 

sc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI