Sport Centar

Posljednji dan za NBA razmjene: Sixersima prava na Zeničanina, trejdovani Morris, Parker, Porter…

Posljednji sati za razmjene igrača u NBA ligi teku upravo sada. Nekoliko trejdova već je realizovano tokom protekle noći, no tek se očekuju "prave stvari".

Posljednji dan za NBA razmjene: Sixersima prava na Zeničanina, trejdovani Morris, Parker, Porter…

Posljednji sati za razmjene igrača u NBA ligi teku upravo sada. Nekoliko trejdova već je realizovano tokom protekle noći, no tek se očekuju “prave stvari”.

Trejd koji je izazvao posebnu pažnju jeste onaj koji se tiče Harrisona Barnesa. Košarkašu Dallasa je, naime, tokom utakmice protiv Charlottea (99:93 za Mavse) saznao da je razmijenjen u Sacramento za Zacha Randolpha i Justina Jacksona, što je izazvalo brojne osude u najjačoj ligi svijeta zbog takvog načina saopštavanja ove informacije košarkašu.

Napravljen je i složeni trejd u trouglu Houston. Cleveland – Sacramento. Iman Shumpert, Nik Stauskas i Wade Baldwin su tako završili u Rocketsima, Brandon Knight i Marquese Chriss u Cavsima, a Alec Burks u Kingsima.

Tokom “deadline daya” pomenut je i jedan igrač sa ovih prostora. Naime, Toronto je u zamjenu za Malachija Richardsona proslijedio Philadelphiji prava na rođenog Zeničanina Emira Preldžića (draftovan još 2009.).

Također, Miami Heat je poslao Waynea Ellingtona i Tylera Johnsona u Phoenix za veterana Ryana Andersona, dok su Detroit i Milwaukee dogovorili razmjenu Stanleya Johnsona i Thona Makera.

Jedan od zvučnijih trejdova je svakako i onaj između Chicaga i Washingtona. Bullsi su dobili Otta Portera, a Wizardsi Bobbyja Portisa i Jabarija Parkera.

Što se tiče potencijalnih budućih razmjena, sve oči su, naravno, uperene u New Orleans. Tačnija, u Anthonyja Davisa koji je nakon izjave da ne želi ostati u Pelicansima postao “vruća roba” na tržištu. Lakersi su se dugo pominjali kao najpoželjnija destinacija za ovog All-Star kapitalca, ali posljednje informacije govore da su već “ohladili” nakon nerealnih prohtjeva New Orleansa. Nije nemoguće, stoga, da Davis ipak ostane do kraja sezone u Luizijani, kada će biti više mogućnosti za trejd u opticaju.

Pelicansi su ionako već bili aktivni tokom zadnja 24 sata, zamijenili su Wesleya Johnsona za Markieffa Morrisa.

Ostale glasine? Blockbuster razmjena mogla bi se dogoditi između Toronta i Memphisa. Raptorsi su ponudili Kylea Lowryja i Jonasa Valanciunasa za Marca Gasola i Mikea Conleya, čeka se odgovor Grizzliesa…

anthony davisemir preldzicharrison barnesiman shumpertjabari parkerotto porter
KOMENTARI

KOMENTARI