Sport Centar

Posebno poglavlje i o Zmajevima: Širokobriježanin predstavlja knjigu ‘555 najvećih nogometnih utakmica 21. stoljeća’

Širokobriježanin Robert Hrkać objavio je svoje prvo književno djelo pod nazivom "555 najvećih nogometnih utakmica 21. stoljeća", a prva promocija knjige održat će se 30. aprila u Kinu Borak u Širokom Brijegu, s početkom u 20 sati.

Posebno poglavlje i o Zmajevima: Širokobriježanin predstavlja knjigu ‘555 najvećih nogometnih utakmica 21. stoljeća’

Širokobriježanin Robert Hrkać objavio je svoje prvo književno djelo pod nazivom “555 najvećih nogometnih utakmica 21. stoljeća”, a prva promocija knjige održat će se 30. aprila u Kinu Borak u Širokom Brijegu, s početkom u 20 sati.

Autor smatra kako će njegova knjiga u budućnosti dobiti još više na važnosti zbog izazova u kojima se fudbal nalazi.

“Uvjeren sam kako će ova knjiga biti prava poslastica za sve ljubitelje fudbala. U dvadeset poglavlja selektirao sam najveće utakmice Lige prvaka, reprezentativnog fudbala, lige petice, a posebna poglavlja posvetio sam reprezentacijama BiH i Hrvatske, kao i evropskim utakmicama klubova iz te dvije zemlje”, kazao je Feni Hrkać u najavi promocije knjige.

Važno je naglasiti, navodi, da se fudbal trenutno nalazi u teškim izazovima, budući da je itekako pogođen pandemijom korona virusa i činjenicom da je u javnost izašao plan stvaranja Superlige, koji na sreću navijača nije zaživio.

Hrkać ističe kako je posebno ponosan na činjenicu da mu je jedan od predgovora u knjizi napisao cijenjeni hrvatski sportski novinar i komentator Anton Samovojska.

“Prva rečenica u knjizi je citat Leonarda Di Caprija iz filma ‘Titanic’, a ona glasi: ‘When you got nothing, you got nothing to lose’. Upravo taj citat je sukus cijelog ovog projekta, što dovoljno govori da do realizacije ovog projekta put nije bio nimalo lagan”, naglasio je autor.

Dodao je kako će promocija biti održana po epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi u Zapadnohercegovačkom kantonu, a cijeli program promocije bit će u potpunosti prožet fudbalom.

Voditeljica programa bit će sportska novinarka Azra Isić.

555 najvecih nogometnih utakmica 21 stoljecarobert hrkac
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz