Sport Centar

Posebno iznenađenje i nagrada za pobjednika Kviko Lige osnovnih škola 2017

Sport Centar i Sportske igre mladih Bosne i Hercegovine zajedno nagrađuju pobjednika ovogodišnje Lige osnovnih škola...

Posebno iznenađenje i nagrada za pobjednika Kviko Lige osnovnih škola 2017
FOTO: Sportske Igre Mladih su zakon!

Organizatori Sportskih igara mladih BiH i takmičenja Lige osnovnih škola Kantona Sarajevo pripremili su posebno iznenađenje i nagradu za pobjedničku ekipu ovogodišnjeg izdanja Kviko Lige osnovnih škola – naime, šampion će se automatski kvalifikovati za veliko finale Sportskih igara mladih BiH koje je planirano za avgust 2018. godine u glavnom gradu BiH.

Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini pružaju djeci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

Igre su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije. Podršku Igrama daju eminentna imena iz sportskog i političkog života, pa su tako počasni predsjednici Sportskih igara mladih gospoda Sir Dave Richards predsjednik Premier Lige i Ivica Osim. Ambasadori Igara su Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven-Goran Eriksson, Franz Beckenbauer, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Mirza Teletović i mnogi drugi.

Specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH. Partneri Igara su Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Sportske igre mladih promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao alternativu svim mogućim negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladih.

Zvanična web stranica Sportskih igara mladih BiH dostupna je na www.igremladih.ba.

kviko liga osnovnih skolaliga osnovnih skolasportske igre mladih
KOMENTARI