Sport Centar

Poseban sektor u Torinu: Poznato koliko će ulaznica bh. navijači dobiti u Italiji i Finskoj

Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio je informacije o ulaznicama za gostujuće utakmice protiv Finske i Italije a koje se vežu za navijače Zmajeva.

Poseban sektor u Torinu: Poznato koliko će ulaznica bh. navijači dobiti u Italiji i Finskoj

Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio je informacije o ulaznicama za gostujuće utakmice protiv Finske i Italije a koje se vežu za navijače Zmajeva.

“Shodno dogovoru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskih asocijacija Finske i Italije, kao i definisanim pravilima koja se odnose na apliciranje za kupovinu ulaznica za naredne utakmice naše reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2020., Finska-BiH u Tampereu 08.06.2019. godine i Italija-BiH u Torinu 11.06.2019., ovim putem želimo naše navijače upoznati sa sljedećim informacijama i procedurama:

Za navijače BiH za utakmicu u Finskoj rezervisano je 800 ulaznica za gostujući sektor stadiona „Tampere“, a cijena jedne ulaznice je 28 EURA. Fudbalska asocijacija Finske neće vršiti prodaju ulaznica za navijače BiH, te je NS/FS BiH jedini ovlašten i nadležan za ovu aktivnost.

Za utakmicu u Torinu za bh. navijače rezervisano je 2.099 ulaznica za gostujući sektor stadiona FC Juventus. Cijena pojedinačne ulaznice je 20 EURA, a jedini ovlašten i nadležan za prodaju je NS/FS BiH.

Zainteresovani pojedinci i organizovane grupe mogu dostaviti svoje prijave za određeni broj ulaznica, najkasnije do 20.05.2019. godine do 24:00 sata, putem e-mail adresa: finska-bih@nsbih.ba i italija-bih@nsbih.ba

Pojedinačno se može aplicirati za najviše 2 (dvije) ulaznice, uz dostavljanje fotokopije identifikacionih dokumenata (pasoša) svih aplikanata, sa adresom prebivališta i datumom rođenja.

Organizovana grupa može aplicirati za više od dvije ulaznice, s tim što putem maila treba dostaviti fotokopiju identifikacionih dokumenata (pasoša) svih navijača/putnika sa datumima rođenja i mjestom prebivališta, kao i informacijama o načinu putovanja i eventualnom smještaju u Finskoj, odnosno Italiji.

Ovdje posebno ističemo da se u skladu sa odredbama italijanskog zakona na svakoj ulaznici mora nalaziti ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja i nacionalnost donosioca iste. Provjerom ličnih dokumenata na ulazu stadiona će biti izvršena identifikacija donosioca ulaznice sa napisanim podacima. Ulaznica nije prenosiva. Ako podaci sa ulaznice i ličnih dokumenata ne budu identični ulaznica nije važeća, donosilac karte neće moći ući na stadion.

Nadležna služba u NS/FS BiH će razmotriti sve prispjele aplikacije do dana 22.05.2019.godine. Pojedinci i grupe čija aplikacija za ulaznice bude prihvaćena bit će o tome blagovremeno obaviješteni. Distribucija ulaznica će početi dan poslije zaprimanja ulaznica iz fudbalske asocijacije Italije, a ulaznice se štampaju u Italiji. Zbog specifičnosti izrade ulaznica sa ličnim podacima i određenog vremenskog perioda potrebnog za izradu istih, bit će izdata posebna informacija o datumu početka distribucije ulaznica za obje utakmice i bit će objavljena na web stranici NS/FS BiH.

Kupovina ulaznica će biti realizovana u zgradi NS/FS BiH, ili dostavljanjem na adresu uz naknadu troškova pošte na račun podnosioca zahtjeva za takvom vrstom usluge. U slučaju potrebe, NS/FS BiH će razmotriti mogućnost preuzimanja ulaznica u Tampereu i Torinu”, poručili su iz NSBiH.

TABELA 

fudbalska reprezentacija bihnfsbihnsbih
KOMENTARI

KOMENTARI