Sport Centar

Posao blizu realizacije: Željezničar neće profitirati ukoliko Džeko potpiše za Inter

Edin Džeko će gotovo sigurno na ljeto promijeniti sredinu i napustiti ekipu Rome, koja igra dosta slabu sezonu u Seriji A.

Posao blizu realizacije: Željezničar neće profitirati ukoliko Džeko potpiše za Inter

Edin Džeko će gotovo sigurno na ljeto promijeniti sredinu i napustiti ekipu Rome, koja igra dosta slabu sezonu u Seriji A.

Bori se Vučica za Ligu prvaka, ali sve su prilike da će ostati bez iste, a dogovora o produženju ugovora s Džekom i dalje nema.

Neće ga ni biti, a Roma želi na ljeto da proda Džeku, samo preostaje da se sazna ime novog kluba Dijamanta.

Dosta se pominje West Ham, ali u igri je i Romin rival iz Italije Inter, koji je od danas najozbiljniji kandidat za Džekin potpis. Italijanski mediji pišu kako je Edin pristao da obuće dres Nerazzura, koji bi na račun Rome trebali uplatiti 15 miliona eura.

Navikli smo da od Džekinih transfera profitira i njegov matični klub Željezničar, ali u ovom slučaju se to ipak ne bi dogodilo. Pravilo kaže da klub nije dužan platiti kompenzaciju ukoliko je transfer realiziran u istoj federaciji, a to prelazak iz Rome u Inter jeste. Klub može platiti kompenzaciju, bilo je i takvih slučajeva, ali po FIFA-inom statutu nije dužan to napraviti…

Ukoliko Džeko potpiše za West Ham, Plavi će na račun dobiti 3,5% od ukupnog iznosa obeštećenja.

edin dzekofkzeljeznicarinterRoma
KOMENTARI

KOMENTARI

Kole
Gost

A vala dosta su puta neosnovano i nezasluženo i profitirali od njegovih transfera. Ne treba zaboraviti da su ga isti ti stručnjaci iz manjeg sarajevskog kluba i njihovi simpatizeri proglasili “KLOCEM”, a okoristili su se nekoliko puta. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

A. O
Gost

Neće Džeko u Inter 100% al ostaje u Italiji. Životna želja mu je da zaigra za Atalantu.

Jaran
Gost
Kako moze autor ovog clanka da mirno spava? “Neće ga ni biti, a Roma će na ljeto da proda Džeku, samo preostaje da se sazna ime novog kluba Dijamanta.” Kako? Gdje je dokaz? Zasto? Nemam ja problem ako vi nagadjate, brate. Zato ste izgleda placeni. Ali zar nemate nimalo nivao pa da taj clanak napisete kao spekulacije a ne kao da posjedujete neko znanje. Kako vas nije sramota. Mene bi bilo stid. Zar nije bolje da napisete, da se nagadje gdje bi mogao Dzeko nastaviti karijeru, te i te novine smatraju da bi Inter mogao biti taj novi klub, itd.… Čitaj više »
Željezni
Gost

Ne znam tipa, igraju ovaj vikend derbi, šuška se da ga žele, šuška se još duže da hoće dođavola da pošalju ikardija… nekom palo na pamet da baci bombu i šta sad? Ne kontam čemu drama… puno gluplji tekstovi prođu bez kilometarskih komentara

Jaran
Gost

Ne, ovo nije bomba vec prosta laz i izjava bez i jednog dokaza. Ali posto je tebi to ok, ne cudi mene sto oni zaradjuju sa glupostima na nama.

Željezni
Gost

Znači iskoristili ono što pišu calciomercato, la gazzeta i interovi forumi, i dođe neki bošnjo da piše kako nema dokaza…

wpDiscuz