Sport Centar

Porastao broj zaraženih, grad bi mogao u karantinu: Upitna utakmica engleske Premier lige

Subotnja utakmica 32. kola engleskog prvenstva Leicester City - Crystal Palace pod znakom je pitanja jer bi grad Lester uskoro mogao završiti u karantini zbog porasta broja oboljelih od korona virusa.

Porastao broj zaraženih, grad bi mogao u karantinu: Upitna utakmica engleske Premier lige

Subotnja utakmica 32. kola engleskog prvenstva Leicester City – Crystal Palace pod znakom je pitanja jer bi grad Lester uskoro mogao završiti u karantini zbog porasta broja oboljelih od korona virusa.

Ministar zdravstva Matt Hancock u utorak je najavio kako će Velika Britanija uskoro predstaviti zakonske izmjene i uvesti karantin u Lesteru nakon što je u tom gradu prošle sedmice zabilježeno 10 posto svih novozaraženih u zemlji.

Hancock je istaknuo da će se škole i trgovine, koje ne prodaju osnovne namirnice, morati zatvoriti te je pozvao ljude da ne putuju u taj grad ili iz njega.

Postoji zabrinutosti može li se igrati na stadionu King Power gdje bi Leicester City u subotu trebao ugostiti Crystal Palace, prenosi Hina.

Šef Premijer lige Richard Masters priznao je da nije siguran što će se učiniti, a Savjetodavni odbor za sigurnost (SAG) sastat će uskoro kako bi razgovarao o utakmici.

Postoje opcija da se dvoboj Lisica i Orlova odgodi ili da se igra na neutralnom terenu.

Menadžer Brendan Rodgers još uvijek se nada da će se igra igrati na domaćem terenu.

“Ništa se nije promijenilo u smislu kako smo dosad radili u ovoj situaciji”, rekao je Rodgers.

crystal palaceleicester
KOMENTARI

KOMENTARI