Sport Centar

Ponude za Plave: Krpić i Sipović pakuju kofere za Aziju, na Grbavici očekuju solidnu zaradu

Fudbaleri Željezničara dobili su "slobodno" do 15. januara, kada startaju pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, ali u klupskim kancelarijama posljednjih dana ipak nije mirno.

Ponude za Plave: Krpić i Sipović pakuju kofere za Aziju, na Grbavici očekuju solidnu zaradu

Fudbaleri Željezničara dobili su “slobodno” do 15. januara, kada startaju pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, ali u klupskim kancelarijama posljednjih dana ipak nije mirno.

Uveliko se slaže kadrovska križaljka za proljeće, sasvim je izvjesno da će svlačionica Plavih izgledati nešto drugačije u nastavku prvenstva.

Prije svega, zbog ponuda koje su stigle na Zvorničku 27 i koje će Željezničar vjerovatno prihvatiti te sredstva preusmjeriti u dovođenje novih igrača.

Nije nikakva tajna da će među prvima Grbavicu napustiti Enes Sipović. Iskusni defanzivac ima primamljivu ponudu sa azijskog kontinenta te bi u narednim danima trebao završiti neophodnu papirologiju. U kuloarima se pominje cifra od 120.000 eura na ime obeštećenja.

U Aziju bi se mogao preseliti i Sulejman Krpić, trenutno prvi strijelac Premijer lige BiH. Željin napadač jedno je vrijeme bio zanimljiv kineskim klubovima, ali sve su prilike da će karijeru ipak nastaviti u komšiluku, tačnije Južnoj Koreji.

Za njega se očekuje i izdašnije obeštećenje u iznosu od 300.000 eura.

No, moguće je da Željezničar neće žuriti sa prodajom Krpića, s obzirom da klub namjerava još malo vremena potrošiti na osluškivanje tržišta – kako po pitanju novih ponuda za kapitena, tako i istražujući nove opcije za ofanzivni segment.

U svakom slučaju, pred Plavima je itekako zanimljiv zimski prelazni rok.

PLBiH

enes sipovicfkzeljeznicarsulejman krpic
KOMENTARI

KOMENTARI

Azra
Gost

odlazi krpa a vraca se Lendric

Opleti
Gost

Pa nije to baš neka sreća, ok je Lendrić, al jedina dva napadača u ovoj ligi koji znaju igrati kako se ova liga igra jesu Ahmetović i Krpić, sve ostalo što valja prema naprijed su il nekakva krila ili veznjaci

Azra
Gost

Lendric je igrac koji kupi otpatke, a Krpicu to bas i nije islo najbolje. Mislim da ce se Ledric dobro snaci jer ima iza ledja dobre vezne fudbalere. Da je on igrao protiv Sirokog i Veleza, sigurno bi jedna zavrsila u golu

Coda
Gost

znaci nije nemoguce da Borac osvoji titulu sve mi nesto ide u tom smijeru cak se jos pojacavaju.

wpDiscuz