Sport Centar

Pomoćni trener BATE-a večeras na Koševu: Obratit ću pažnju na nekoliko fudbalera Sarajeva

Dmitry Molosh, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba BATE-a iz Borisova Alyakseya Bahe, trentuno se nalazi u našoj zemlji.

Pomoćni trener BATE-a večeras na Koševu: Obratit ću pažnju na nekoliko fudbalera Sarajeva
FOTO: Molosh u društvu Damadžića, direktora marketinga FK Sarajevo

Dmitry Molosh, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba BATE-a iz Borisova Alyakseya Bahe, trenutno se nalazi u našoj zemlji.

Naravno, povod njegovog dolaska jeste upoznavanje sa Fudbalskim klubom Sarajevo, protiv kojeg će bjeloruski prvak igrati u sklopu 3. pretkola Evropske lige. U ulozi domaćina je Damir Damadžić, rukovodilac marketinga bordo kluba, koji se pobrinuo da gostu sa istoka Evrope ništa ne nedostaje tokom boravka u BiH.

Molosh će večeras prisustvovati utakmici na stadionu Asim Ferhatović Hase između bordo tima i tuzlanske Slobode, a prethodno je već obišao Bilino polje gdje će bh. šampion 8. avgusta ugostiti BATE.

“Uvjerio sam se da je stadion u Zenici sasvim dobar, sa kvalitetnim terenom i ostalom infrastukturom. Ne zaostaje ni po čemu sa stadionima širom Evrope, u Italiji, Grčkoj… No, znamo da to ipak nije stadion Sarajeva te da će to biti određeni hendikep za vašu ekipu”, ističe Molosh u izjavi za SCsport.

Otkriva kako stručni štab BATE-a uveliko analizira igru bordo tima.

“Pogledali smo snimke utakmica protiv Celtica. Sarajevo se u tim mečevima predstavilo kao dobra ekipa, koja u svakom trenutku zna šta hoće. Već sad mogu ustvrditi da nas čeka itekako težak protivnik, ozbiljan sastav sa nekoliko izazito kvalitetnih pojedinaca. Imate i fenomenalne navijače, koji su napravili vrhunsku atmosferu u prvoj utakmici protiv Škota”, govori bivši bjeloruski reprezentativac.

Na večerašnjoj utakmici Sarajevo – Sloboda obratit će pažnju na nekoliko nogometaša bordo tima.

“Velkoski je sjajan, također i novi štoper Sarajeva, Šerbečić. Njima ću posvetiti posebnu pažnju kada večeras budem gledao utakmicu. Također, imam ogromno poštovanje prema Mersudinu Ahmetovića. Sjećam ga se dobro iz perioda kada sam igrao u Rusiji, pravi je majstor i za nas će biti olakšavajuća okolnost što neće, kako čujem, igrati zbog povrede protiv BATE-a. Zanimljivi su također Rahmanović i Oremuš”, zaključuje Molosh.

SARAJEVO – BATE BORISOV

bate borisovfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Samo naprijed Sarajevo
Gost

Objasnite mu da ih pola nece igrati jer smo ih polomili na prve 4 tekme sezone i da se nista ne sekira 😁😁😁

wpDiscuz