Sport Centar

Poluvrijeme u Mostaru: Pogoci Zubanovića i Georgijevića poništeni, veliku šansu imalo i Posušje

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice Velež - Posušje, kojom će biti spuštena zavjesa na prvo kolo nove sezone Premijer lige BiH.

Poluvrijeme u Mostaru: Pogoci Zubanovića i Georgijevića poništeni, veliku šansu imalo i Posušje

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice Velež – Posušje, kojom će biti spuštena zavjesa na prvo kolo nove sezone Premijer lige BiH.

Nakon prvih 45 minuta nema golova u Mostaru te je i dalje 0:0.

Već u prvoj minuti defanzivac Rođenih Isić pravi grešku pri dodavanju, loptu uzima Begić, ali je na kraju na užasan način pokušao lobovati Kačavendu i propala je kolosalna prilika za Posušje.

Nakon toga vidjeli smo ofanzivu Veleža, a mrežu Posušja je u 5. minuti tresao mladi napadač Faris Zubanović, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Četiri minute kasnije opet prijeti Zubanović, ali se sjajnom odbranom istsakao Baćak na golu gostiju. U 17. minuti još jedan poništen gol za Rođene. Ovaj put je Baćaka savladao Georgijević, ali je pomoćnik signalizirao ofsajd.

Dvije minute poslije opet Zubanović prijeti, a njegov udarac glavom nakon centaršuta Radovića odlazi pored stative.

Potom je uslijedio miran period igre, koji je potrajao, a prvo sljedeće uzbuđenje viđeno je tek u sudijskoj nadoknadi, kada se u velikoj prilici nisu dobro razumjeli Georgijević i Radovac.

dejan georgijevicfaris zubanovic
KOMENTARI