Sport Centar

Poluvrijeme: Tuzla City imala inicijativu, a Željo propustio šanse u finišu, Klis vodi protiv Zvijezde

Igraju se prve dvije utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a nakon prvih 45 minuta mreže miruju na obje utakmice, Tuzla City - Željezničar i Klis - Zvijezda 09.

Poluvrijeme: Tuzla City imala inicijativu, a Željo propustio šanse u finišu, Klis vodi protiv Zvijezde

Igraju se prve dvije utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a nakon prvih 45 minuta mreže miruju na obje utakmice, Tuzla City – Željezničar i Klis – Zvijezda 09.

Tuzla City je na početku utakmice imao apsolutnu inicijativu, a prvo su zaprijetili preko Barišića, koji je u drugoj minuti šutirao preko gola. Četiri minute poslije isti fudbaler je pokušao, no ovaj put odbranio je golman Željezničara Bender.

Domaći su nastavili napadati, a u 18. minuti Mišić je ubacio u šesnaesterac gostiju, da bi u nastavku akcije Ubiparip dodao do Brkića čiji je udarac izblokiran. U 25. minuti Muminović je dobro reagovao nakon pokušaja Bekrića iz slobodnog udarca.

Brkić je bio neprecizan u 0. minuti, a pet minuta poslije fudbaleri Plavih tražili su penal signalizirajući igranje rukom, ali sudija Ermin Sivac se nije oglasio. Opasna situacija pred golom Željezničara viđena je i u 36. minuti kada je Crnkić je tražio Ubiparipa, ali odbrana gostiju dobro je reagovala.

Željezničar se riješio pritiska domaćih, a u 39. minuti Lendrić se našao u dobroj šansi. Veliku priliku imao je Čeliković u 42. minuti kada je šutirao preko gola nakon što mu je loptu spustio Jurićić. Na drugoj strani Nukić je poslao loptu ravno u Bendera sa veće udaljenosti i do kraja je ostalo 0:0.

Klis nakon prvog poluvremena vodi golom Pirije u 41.minuti protiv Zvijezde 09. Uglavnom se igralo na sredini terena, a domaći su prvu veću šansu imali malo prije pogotka kada je Kudra loše šutirao.

fkklisfkzeljeznicarfkzvijezda09kup bihtuzlacity
KOMENTARI

KOMENTARI