Sport Centar

Pokazali istinske sportske vrijednosti: Addiko banka po treći put učesnik Business lige

I ove će se godine ekipa Addiko banke boriti za što bolji plasman u okviru Business lige.

Pokazali istinske sportske vrijednosti: Addiko banka po treći put učesnik Business lige

I ove će se godine ekipa Addiko banke boriti za što bolji plasman u okviru Business lige.

Iako su se uključili tek prije dvije godine, fudbaleri iz Addiko banke pokazali su u dosadašnjim nastupima istinske sportske vrijednosti. Ovi, zaista jednostavni momci, su već nakon prve sezone nagrađeni za korektnu igru i timske vrijednosti.

Addiko ekipa je tokom dvije sezone ovog takmičenja bila vrlo efikasna, pružajući maksimalne napore, u nastojanju da izvuće što bolje rezultate, čak i u situacijama koje su se činile beznadežnim.

Fokusiranost na rezultate nije ih spriječila da istovremeno budu fokusirani i na fair-play, te da ne zanemare činjenicu da je fer i korektan pristup igri vrijednost koja nema cijenu.

Fudbaleri koji čine Addiko tim, pokazali su i u ovom sportskom takmičenju da i praktično žive vrijednosti banke u kojoj rade, a to su fokusiranost na bitno, jednostavna komunikacija, efikasnost u poslovanju, a sve u okviru jednog zajedničkog tima. Upravo ove vrijednosti čine Addiko banku posebnom i izdvajaju je među mnoštvom drugih banaka.

Addiko tim, kojeg čine zaposlenici Addiko bank dd Sarajevo i Addiko Bank dd Banja Luka, i ove će godine vatreno braniti boje svoje banke, dajući maksimalan doprinos za što bolji plasman. Ono što je sigurno, nijednu utakmicu neće zaboraviti da igra mora biti fer i poštena.

Mi smo u prvoj sezoni označeni kao fair play ekipa, te smo to uspjeli potvrditi i prošle godine što nam je veoma drago. Obzirom da smo kroz ove dvije prethodne sezone ostvarili dobre rezultate, nadamo se da ćemo iste i ponoviti ove godine, ali ćemo se i potruditi da ostvarimo nešto više kako bi obradovali i naše kolege koje ne nastupaju, jer će u narednih nekoliko mjeseci jedna od glavnih tema u našoj kompaniji biti upravo naši rezultati ostvareni na utakmicama Business lige”, rekao je Jovan Kovačević, jedan od igrača Addiko Banke.

addiko bankbusiness liga
KOMENTARI

KOMENTARI