Sport Centar

Pojačan interes za utakmice Čelika: Planiran prenos 13 utakmica u novoj sezoni

U sportskoj javnosti Bosne i Hercegovine ponovno je pojačan interes za utakmice i igre nogometaša Čelika. Prema prvom preliminarnom planu televizijskih prijenosa "BH Telecom premijer nogometne lige BiH" u narednoj sezoni, ekipa Čelika će biti u direktnim prijenosima čak na 13 utakmica do kraja ove godine, od ukupno 19 planiranih prvenstvenih kola.

Pojačan interes za utakmice Čelika: Planiran prenos 13 utakmica u novoj sezoni

U sportskoj javnosti Bosne i Hercegovine ponovno je pojačan interes za utakmice i igre nogometaša Čelika. Prema prvom preliminarnom planu televizijskih prijenosa “BH Telecom premijer nogometne lige BiH” u narednoj sezoni, ekipa Čelika će biti u direktnim prijenosima čak na 13 utakmica do kraja ove godine, od ukupno 19 planiranih prvenstvenih kola.

Planirano je da sedam utakmica direktno se prenosi sa Bilina polja, i to već u drugom kolu utakmica sa Željezničarom, susret počinje u 20:30 sati, zatim četvrto kolo sa Zrinjskim od 19 sati, slijedi utakmica petog kola Radnik – Čelik, te šestog kola Čelik – Zvijezda 09, BHTV od 17 sati.

U osmom kolu Čelik je, u susretu koji se od 20 sati prenosi na Moja TV, domaćin Sarajevu, a u devetom kolu je prijenos iz Tuzle: Sloboda – Čelik, dok se u desetom kolu, na Moja TV, prenosi utakmica Čelik – Tuzla City od 19:30 sati.

Drugi krug televizijskih prijenosa počinje od 13. kola, kada sa Grbavice se prenosi susret Željezničar – Čelik, zatim je u narednom kolu prijenos Čelik – Široki, na Moja TV od 17 sati, te gostovanje u Mostaru: Zrinjski – Čelik u 15 kolu, od 17:30 isto na Moja TV.

U 17. kolu na BHTV je direktan prijenos Zvijezda 09 – Čelik od 13:30 sati, u narednom 18. kolu, Čelik je domaćin Mladosti, ali i kamerama BHTV, i u posljednjoj prvenstvenoj utakmice u 2018. godini televizijske kamere će na Moja TV prenositi utakmicu Sarajevo – Čelik sa stadiona Asim Ferhatović.

Čak deset planiranih utakmica Čelika biće prikazano u okviru „Sportskog kanala Moja TV“, koji je u vlasništvu kompanije BH Telecom, što slikovito pokazuje da utakmice kluba sa Bilina polja pobuđuju interesovanje sportske javnosti i poslovnih partnera.

Ovaj plan televizijskih producenata najbolje pokazuje koliko je reorganizacija NK Čelik trenutno ozbiljan projekt, i nije isključeno da se i ostalih šest utakmica nađu programima drugih televizijskih kanala, obzirom da se čekalo da glavni sponzor Premijer lige BiH odabere utakmice za koje su oni zainteresirani.

nkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI