Sport Centar

Podlegao bivši kik-bokserski šampion BiH nakon pucnjave u zeničkoj buregdžinici

Tridesetčetverogodišnji Džemal Mahmić, bivši kikbokserski šampion BiH, preminuo je od povreda zadobijenih u pucnjavi u buregdžinici “Lađana”, jutros iza 9 sati, piše zenicablog.com.

Podlegao bivši kik-bokserski šampion BiH nakon pucnjave u zeničkoj buregdžinici
FOTO: Zenicablog.com

Tridesetčetverogodišnji Džemal Mahmić, bivši kik-bokserski šampion BiH, preminuo je od povreda zadobijenih u pucnjavi u buregdžinici “Lađana”, jutros iza 9 sati, piše zenicablog.com.

Kako je potvrđeno za ovaj portal, Mahmić je sa teškim povredama prebačen u Kantonalnu bolnicu, gdje ljekari nisu uspjeli da ga spase. Prethodno, u ovom objektu u ulici Londža, na njega je pucala još uvijek nepoznata osoba. Na terenu je veliki broj policajaca.

Mahmić je bio akter više obračuna proteklih godina, od ubistva prolaznika Amera Pivića, do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kad je kratko bio u bjegstvu. Bivši kik-bokserski šampion u dva navrata je napadan od strane kriminalnih grupa.

U svojim iskazima medijima i u javnosti je tvrdio da je reagovao braneći mladiće koji su dolazili u bokserski klub u kojem je radio, jer nije mogao ćutati na maltretiranje omladine koja je trenirala u klubu od strane lokalnih dilera i kriminalaca.

Nisu poznati povodi, ni uzroci za kasnije obračune, ali u posljednja tri registrovana u medijima on je bio predmet napada i pokušaja ubistva. očigledno da je neko kome se Mahmić “debelo zamjerio” ovaj put uspio u svojoj nakani. Mahmić je bivši evropski prvak u kik-boksu, rođen 1986. godine.

dzemal mahmickikboks
KOMENTARI

KOMENTARI