Sport Centar

Počinje nova sezona Druge ABA lige: Po prvi put učestvuju čak tri ekipe iz BiH

Nova sezona Druge ABA lige startat će danas. Po prvi put, naša zemlja će imati čak tri predstavnika u ovom regionalnom košarkaškom takmičenju.

Počinje nova sezona Druge ABA lige: Po prvi put učestvuju čak tri ekipe iz BiH

Nova sezona Druge ABA lige startat će danas. Po prvi put, naša zemlja će imati čak tri predstavnika u ovom regionalnom košarkaškom takmičenju.

Spars u dvorani na Grbavici danas (18 sati) će dočekati ekipu Rogaške iz Slovenije.

Sarajevski tim u prošloj sezoni je ušao u play-off drugog po snazi regionalnog takmičenja, ali ove sezone ambicije ekipe nešto su niže jer je ekipa koju s klupe predvodi trener Goran Šehovac podmlađena.

Sparsi su zadžali samo četiri igrača iz prošle sezone, ali Šehovac je zadovoljan pripremama tokom kojih je predstavnik BiH omjerio snage s nekoliko regionalih timova koji nastupaju u ABA ligi 2, ali i prvoj ABA ligi.

“Kvalitetno smo odradili pripreme, odigrali devet utakmica i pokazali da se možemo nositi s učesnicima prve i druge ABA lige. Pristup i energija igrača su bili na visokom nivou, a sad slijedi takmičarski period i utakmica protiv Rogaške. Nadam se da naši mladi igrači, od kojih mnogi nemaju iskustvo igranja na ovom nivou, neće podleći pritisku”, rekao je Šehovac.

Osim Sparsa, BiH će također predstavljati aktuelni prvak Široki te tuzlanska Sloboda.

Tuzlaci sezonu započinju u četvrtak u 19 sati gostovanjem u Skoplju protiv MZT-a. Sloboda je tokom priprema odradila 11 odigranih kontrolnih utakmica, te spremno dočekuje nastup u takmičenju s eminentnim klubovima s područja bivše Jugoslavije.

Pripremne utakmice iskoristili smo da popravimo formu svih igrača, da vidimo kako ćemo sarađivati u igri pet na pet, te da se kompletan novi tim dobro upozna. Mislim da smo uradili dosta posla na planu fizičke spreme. Za sada nemamo problema, a ni povreda, tako da sam jako zadovoljan kako se radilo, a momci rade zaista pošteno“, rekao je trener Tuzlaka Josip Pandža.

Protivnik Širokog u prvom kolu je ekipa Helios Sunsa. Utakmica će biti odigrana sutra u dvorani Domžale s početkom u 19 sati.

Trener Širokog Krunoslav Krajnović vjeruje da je prva utakmica u sezonu od izuzetne važnosti.

Uvijek je bitna prva utakmica tako da od svojih igrača očekujem da ostave što bolji utisak. Dobro smo radili i pripremili se, te se nadam da ćemo to pokazati protiv Heliosa. Vidjećemo hoće li nam to biti dovoljno za pobjedu“, rekao je Krajnović.

U prvom kolu Druge ABA lige sastaju se još Borac – Lovćen (Arena Sport 4), Split – Dynamic i Sutjeska – Novi Pazar.

goran sehovacjosip pandzakksirokiokkslobodaokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI