Sport Centar

Počinje Copa America: Brazil bez glavne zvijezde, posljednja šansa za Messijev trofej s Argentinom

Brazil je domaćin ovogodišnjeg izdanja Copa Americe, 46. po redu, koje počinje večeras.

Počinje Copa America: Brazil bez glavne zvijezde, posljednja šansa za Messijev trofej s Argentinom

Brazil je domaćin ovogodišnjeg izdanja Copa Americe, 46. po redu, koje počinje večeras.

Domaćin će biti oslabljen neigranjem najboljeg igrača Neymara, koji se povrijedio na prijateljskoj utakmici s Katarom. U grupi A s Brazilom, koji je šampion Južne Amerike, posljednji put bio još 2007. godine, još su Bolivija, Venecuela i Peru.

Grupu B čine Argentina, Kolumbija, Paragvaj i Katar, dok su u C grupi Urugvaj, Ekvador, Čile i Japan. Upravo je Brazil, prema Meridian kladionici, najveći favorit za trofej s kvotom 2.20, a iza njih je najveći rival Argentina (4.50). Nešto manje šanse daju se Urugvaju, kvota je 8.00. “Gost” Katar najveći je autsajder s kvotom od čak 80!

Za Argentinu nastupat će i Leo Messi, što je veliki plus za uvijek ambiciozne Gaučose, ali i za ljubitelje fudbala širom planete. Ujedno je to njegov polsjednji lov za neki značajniji trofej sa reprezentacijom…

Messi i drugovi u prvom kolu će na megdan Kolumbiji, a u centru pažnje bit će i “El Tigre”, Radamel Falcao.

Meridian to nije propustio, pa vam donosi njihov duel u svom specijalu. Ukoliko obojica postignu barem po gol to možete naplatiti po kvoti 6.50, a ako oba igrača budu strijelci, na utakmici dođe tri i više gola, kvota je sjajnih 16.

Ako ste ubijeđeni da će Brazil i Argentina igrati finale, Meridian vam daje kvotu 3.30. S druge strane, ako ste mišljenja da će Čileanci na megdan domaćinu u borbi za trofej, kvota je 7.00.

Rekorder po broju trofeja (15) je Urugvaj, koji će predvoditi Luis Suarez i Edinson Cavani, pa slovi za jednog od favorita. Urusi otvaraju takmičenje protiv Ekvadora, a golovi se očekuju upravo od Vavanija. Da će postići jedan gol, Meridian specijal vam daje kvotu 2.35, za dva i više 10, a za het-trik čak 35.

Messi, Falcao, James Rodriguez, Paolo Dybala, Arturo Vidal, Gabriel Jesus… Treba li reći nešto više? Vrela južnoamerička krv je uzburkana – ko će se radovati, a ko tugovati 7. jula poslije velikog finala?

argentinabrazillionel messiradamel falcaourugvaj
KOMENTARI

KOMENTARI