Sport Centar

Početkom oktobra takmičenje za osobe sa teškoćama Sportske igre Oaze 2020

Početkom oktobra održava se jubilarno 10. medunarodno sportsko takmičenje „Sportske igre Oaze" i Specijalne olimpijade BiH koje organizuje Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo 'Oaza' u partnerstvu sa Specijalnom Olimpijadom BIH.

Početkom oktobra takmičenje za osobe sa teškoćama Sportske igre Oaze 2020

Početkom oktobra održava se jubilarno 10. medunarodno sportsko takmičenje „Sportske igre Oaze” i Specijalne olimpijade BiH koje organizuje Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ‘Oaza’ u partnerstvu sa Specijalnom Olimpijadom BIH.

Otvorenje će biti upriličeno 1. oktobra 2020. u centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, s početkom u 17h.
Ove godine okolnosti organizacije su nešto drugačije zbog specifičnih epidemioloških mjera zbog pandemije korona virusa, tako da će i samo takmičenje biti održano u trajanju od dva dana. Za razliku od ranijih godina učestvovat će manji broj učesnika, s obzirom da mnogi nisu mogli doputovati u BiH.

Kroz dva dana takmičenja, osobe sa invaliditetom će se boriti za zlatna, srebrena i bronzana odličja u pet različitih sportova: atletika, nogomet, Stoni tenis, boćanje i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama.

Prema UN Konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom, koju je Bosna i Hercegovina ratifikovala i potpisala 2009. godine, osobe sa invaliditetom imaju pravo na aktivno bavljenje sportom i rekreacijom, te pravo na život u lokalnoj zajednici.

Stoga je i sami cilj ovog takmičenja promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te ravnopravno ukijučivanje u iokainu zajednicu.

Vas trebamo kako bismo privukli više medijske pažnje i društvenog interesa za takmičarski sport za osobe sa invaliditetom. Taj talent treba otkriti i promovisati. Pratili ste nas svih ovih godina, te vjerujemo da ćemo nastaviti saradnju i da će jingle koji vam šaljemo u prilogu pronaći mjesto na vašim frekvencijama.

sportske igre oaze
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz