Sport Centar

Počeli simpozij i festival dokumentarnog sportskog filma Simposar 2019

Osmi međunarodni sportski simpozij "Simposar" i Prvi međunarodni festival dokumentarnog sportskog filma "Simposar 2019" počeli su večeras u Sarajevu.

Počeli simpozij i festival dokumentarnog sportskog filma Simposar 2019
FOTO: klix.ba

Osmi međunarodni sportski simpozij “Simposar” i Prvi međunarodni festival dokumentarnog sportskog filma “Simposar 2019” počeli su večeras u Sarajevu. 

Manifestaciji otvorenja ovih sportskih događaja, održanoj u veličanstvenom ambijentu sarajevske Vijećnice, prisustvovali su gosti iz javnog, sportskog i kulturnog miljea, legende FK Sarajevo Vahidin i Husref Musemić, poznati sportski komentator Milojko Pantić, nekadašnji čelnik zagrebačkog dinama Zdravko Mamić, igrači GNK Dinamo – bh. reprezentativac Amer Gojak, španski reprezentativac Daniel Olmo i mnoge druge ličnosti iz svijeta sporta. 

“Simposar” je u proteklih osam godina u glavni grad BiH dovodio eminentna sportska imena iz regije i svijeta, a od ove godine dobio je novu dimenziju nakon što je osnivač Sabahudin Topalbećirević odlučio pažnju usmjeriti ka sportskom dokumantarnom filmu. 

Topalbećirević se sa svojim filmovima o Ivici Osimu i Draganu Džajiću predstavio na nekoliko svjetskih festivala, nakon čega mu je ponuđeno da u okviru “Simposara” pokrene 17. festival sportskog dokumentarnog filma. 

Festival je počeo danas prikazivanjem filma “Messi iz Bagdada”, a zatvorit će ga film “Uvik isto” u subotu, 7. decembra. 

simposar 2019
KOMENTARI

KOMENTARI