Sport Centar

Počele pripreme rukometne reprezentacije BiH, Šuman na startu suočen sa problemima

Naša rukometna reprezentacija sinoć je obavila prvi trening pred prijateljske utakmice za Crnom Gorom te tako započela prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo,

Počele pripreme rukometne reprezentacije BiH, Šuman na startu suočen sa problemima

Naša rukometna reprezentacija sinoć je obavila prvi trening pred prijateljske utakmice za Crnom Gorom te tako započela prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo,

Tim povodom se putem zvanične stranice javnosti obratio selektor Zmajeva Bilal Šuman te istakao:

“Na okupljanje je pozvano 22 igrača, tu ima i novih igrača, koji nisu tu bili u posljednje vrijeme. Plan nam je bio da igramo u kombinovanom sastavu jednu utakmicu, a da drugu utakmicu odigramo kako smo zamislili u najjačem sastavu. Ali, kao i uvijek, prate nas povrede, tako da je došlo do promjena. Neće biti 4-5 igrača, Panića koji je imao povredu ramena, Karačića, Vegara koji je jučer zaradio povredu, Grahovac također neće biti, Muhamed Toromanović će biti odsutan radi privatnih razloga, tako da već na samom početku imamo pet igrača koji neće biti prisutni.

U vezi toga sam pozvao naknadno Građana, Edina Klisa i pozvao sam naknadno golmana Edina Tatara. To su tri zamjene za igrače za koje sam od ranije da neće biti prisutni. Biće sada, tako, 20 igrača. Počinjemo večeras sa treningom. Ovdje ćemo imati pet treninga i u četvrtak ujutru krećemo za Tivat gdje ćemo održati jedan večernji trening. U petak igramo prvu utakmicu u Tivtu, a u subotu slijedi utakmica na Cetinju, a onda slijedi povratak u Sarajevo odakle igrači putuju u svoje matične klubove”, rekao je Šuman te nastavio:

“U prvom planu nije Crna Gora kao Crna Gora, nego je u planu da vidimo igrače. Sada će tu biti igrača koji nisu imali veliku minutažu, da vidimo gdje oni stoje. Ja moram do 15. decembra skratiti spisak, i tu će biti dvadesetak igrača koji će biti na pripremama koje su planirane od 23. decembra, pa sve do odlaska u Norvešku 10. januara. Poenta je da vidimo koliko momci mogu, da li su blizu reprezentacije. Imamo kostur reprezentacije koji su iznijeli kvalifikacije. Dolaze neka nova lica, neki novi momci i ovo je šansa da i mi vidimo koliko oni mogu, ali i da oni pokažu koliko mogu. Radićemo na onim stvarima što nam je baza, a to je odbrana, i iz te odbrane, kontre, polukontre i brzi centar.

Radićemo i na pozicionom napadu, da pravimo kako će to da izgleda. Nećemo puno pričati o Norveškoj, Francuskoj i Portugalu, ali poslije ove akcije će nam biti dostupni novi materijali ovih reprezentacija. Tako da od kraja oktobra, pa do početka priprema, igrači mogu da dobiju materijal vezano za selekcije i da onda radimo na taktičkom dijelu jer u Norveškoj neće biti puno vremena za neke analize. Mislim da se možemo pripremiti na taj način, da se upoznamo sa sve tri selekcije, a najbitnija je svakako prva utakmica sa Norveškom.

Kada se okupimo 23. decembra, 27. i 28. decembra bismo trebali igrati sa Kuvajtom i Bahreinom, ali pismene garancije još uvijek nismo dobili, još uvijek je to usmeno. Ono što je sigurno to su utakmice 4. i 5. januara u Poreču gdje ćemo odigrati dvije utakmice sa Hrvatskom i potom slijedi odlazak za Norvešku 8. januara”, kazao je bh. selektor.

bilal sumanevropsko prvenstvo u rukometu
KOMENTARI

KOMENTARI