Sport Centar

Plazma Sportske igre mladih: Osmijesi i radost mališana u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu

Nakon održanih takmičenja u Mostaru, Čapljini i Širokom Brijegu, Plazma Sportske igre mladih su svoje ovogodišnje aktivnosti nastavile u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu.

Plazma Sportske igre mladih: Osmijesi i radost mališana u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu

Nakon održanih takmičenja u Mostaru, Čapljini i Širokom Brijegu, Plazma Sportske igre mladih su svoje ovogodišnje aktivnosti nastavile u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu.

Najljepša sportska priča, koju su BH Telecom Sportske igre mladih u prethodnih devet godina „pričale“ sa mališanima širom Bosne i Hercegovine, nastavlja sa ovogodišnjim takmičenjima, kroz koje će proslaviti svoj deseti rođendan. Planirano je održavanje takmičenja u 42 bh. grada, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi. Igre, uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

U Tomislavgradu su održana takmičenja u malom nogometu i košarci. Predstavnici ovog grada na polufinalnom turniru za regiju Hercegovina, bit će malonogometaši iz ekipe „Kadeti“, koji su u finalnoj utakmici Coca Cola Cupa savladali ekipu „Teletabisi“. Osim malonogometaša, Tomislavgrad će imati i predstavnice u košarci, djevojčice iz ekipe simpatičnog naziva „Rumene jabuke“.

„Mnogo smo sretne što smo osvojile Kinder+Sport Cup u Tomislavgradu i jedva čekamo polufinalni turnir. Nadamo se da ćemo i u Mostaru biti jednako uspješne, te izboriti plasman na finale u Sarajevo“, rekla je Iva Petrović, kapitenka ekipe „Rumene jabuke“.

Domaćin Igara, već desetu godinu, je grad Bihać. Djevojčice i dječaci su se u ovom gradu takmičili u malom nogometu, košarci i tenisu. Kada je riječ o Poli Cupu, takmičenju u malom nogometu za dječake 2009. godište i mlađi, najuspješnija je bila ekipa „Mladost 1938“ iz Bosanskog Petrovca, koja je u finalnom susretu odmjerila snage sa ekipom „Zvijezda Midž Hit“. Nakon takmičenja u malom nogometu, održan je i Toyota Cup u tenisu. Prvo mjesto u kategoriji djevojčica osvojila je Ena Pjatnicki, dok je prvo mjesto u kategoriji dječaka osvojio Emil Memić.

I ove godine mališane širom BiH, osim takmičenja, očekuje i niz edukativno-zabavnih radionica. Kroz kampanju „Budi zakon, reci NE“, koju Igre implementiraju u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH, zajedno ćemo učiti o važnosti očuvanja životne sredine.

Takmičenja Igara su po prvi put ove godine održana u još jednom krajiškom gradu – Bužimu, a najveće interesovanje vladalo je za takmičenje u odbojci. Finalni odbojkaški susret, u kojem su se sastale ekipe ŽOK „Bužim“ i ŽOK „Bihać“, donio je mnogo neizvjesnosti, a u konačnici je pobjedu odnijela domaća ekipa.

„Ovo nam je drugi put da se takmičimo i drago nam je što su Igre ove godine održane i u našem gradu. Finale u Sarajevu će nam biti odlična prilika da se družimo, dobro zabavimo, ali i takmičimo protiv ekipa iz drugih gradova“, kazala je Hana Skenderović, kapitenka ekipe ŽOK „Bužim“.

Nakon takmičenja u odbojci, prvi ovogodišnji BH Telecom Cup u odbojci na pijesku održan je u Bužimu. Pobjednici u muškoj kategoriji su dječaci iz ekipe Milenium, dok su u kategoriji djevojčica najuspješnije bile djevojčice iz ekipe Bužim. I jednu i drugu ekipu očekuje učešće na Velikom finalu Igara u Sarajevu.

U okviru ovogodišnje turneje, sve aktivnosti Plazma Sportskih igara mladih bit će realizirane uz prethodnu saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija, te uz poštivanje svih propisanih preporuka. Prijave za takmičenja vrše se isključivo online putem, a sva takmičenja bit će održana bez prisustva publike.

Više informacija o načinu provođenja aktivnosti, preporukama i mjerama koje svi trebaju ispoštovati kako bi se takmičenja održala, svi zainteresirani mogu pronaći na stranici www.igremladih.ba.

sportske igre mladih
KOMENTARI

KOMENTARI