Sport Centar

PK Spid obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: U vodi smo svi jednaki

Plivački klub Spid je, povodom 3. decembara - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovao 5. klupsko Inkluzivno plivačko takmičenje pod nazivom "U vodi smo svi jednaki".

PK Spid obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: U vodi smo svi jednaki

Plivački klub Spid je, povodom 3. decembara – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovao 5. klupsko Inkluzivno plivačko takmičenje pod nazivom “U vodi smo svi jednaki”.

Ovogodišnji format takmičenja u odnosu na prethodne godine znatno je promijenjen i prilagođen trenutnoj situaciji koja vlada u svijetu. Zbog poštovanja strogih epidemioloških preporuka i naredbi, takmičenje je realizovano u pet dana te u deset odvojenih trenažnih sati, saopćeno je iz PK Spid.

Generalni cilj takmičenja je pružanje jednakih prilika svim članovima društva te podizanje svijesti o statusu osoba sa invaliditetom u našem društvu.

Kao i svake godine PK Spid je proglasio najbolje takmičare.

Najbolja plivačica kluba za 2020. godinu je Hena Smajlović, a najbolji plivač je Ajdin Karišik.

S obzirom na to da je PK Spid dobitnik nagrade Šampion inkluzije, koju dodjeljuje UNICEF, ovaj klub je odlučio da proglasi najvećeg šampiona inkluzije, a nagrada za 2020. godinu je uručena Muhamedu Hajdarpašiću, navodi se u saopćenju.

pkspid
KOMENTARI