Sport Centar

Pjanić otvoreno: Nismo zrela ekipa, osrednji smo tim i to svako pametan vidi

Kapiten Zmajeva Miralem Pjanić je nakon poraza od Grčke bio jako razočaran.

Pjanić otvoreno: Nismo zrela ekipa, osrednji smo tim i to svako pametan vidi
FOTO: Anadolija

Kapiten Zmajeva Miralem Pjanić je nakon poraza od Grčke bio jako razočaran.

Rekao je kako se već previše puta dešava da u gostima naš tim igra jako slabo.

“Vrlo loša utakmica. Loše smo odigrali, imali su viška igrača i mi smo vazda kasnili. Imao sam cijelu utakmicu osjećaj da smo trčali iza njih. Krivi smo svi mi. Ne može tu biti jedan krivac. Nažalost, više puta nam se ove stvari dešavaju, pogotovo na strani. Kući igramo skroz drugačije”, rekao je veznjak BiH te dodao:

“Nismo više ni zaslužili od ovog gdje smo sad. Borit ćemo se za treće mjesto i vidjet ćemo šta će se desit.”

A onda je govorio o razlozima ovako loših igara u kvalifikacijama za Euro.

“Nismo zrela ekipa. Mi mislimo da smo… ne znam ni ja šta. Mi smo jedna osrednja reprezentacija, realno. Mi se ne možemo boriti za to prvo mjesto. Druge su ekipe puno zrelije od nas i svaka pametna osoba koja se razumije u fudbal to vidi i prepoznat će to. Na strani nismo imali nigdje dobru utakmicu, jedino u Italiji smo nešto odigrali.”

Pjanić se nada da BiH može do baraža…

“Moramo sada uzeti barem tri boda, da budemo treći i vidjet ćemo šta će se desiti u baražu.”

UTAKMICA

fudbalska reprezentacija bihgrckamiralem pjanic
KOMENTARI

KOMENTARI

Saša Prijedor
Gost
Draga moja reprezentacijo ! Evo prođe skoro dva sata i ja još uvijek prebirem po glavi na osnovu čega se mi busamo u prsa i govorimo kamo smo sila i kako smo jaki.Ja lično kao i većina vas jako emotivno proživljavamo svaku tekmu jer imam jako dug staž po pitanju tekmi (gledam od tekme u Zenici protiv Albanije kada je bilo 0:0,preko prve zvanične tekme protiv Hrvata u Bolonji kada je Salihamidžić dao prvi gol na ovamo) i samo ću reći one iste riječi koje je Pjanić rekao da smo mi osrednja reprezentacija sa par dobrih individualaca i nikada nećemo… Čitaj više »
solomon
Gost
Moj Pjanicu sad to govoris a prije desetak sati si govorio kako ce mo malte ne sigurno napasti grke a mozda i razvaliti povjerovali smo i nsjeli po kozna koji put.Svi ste se vi poslije utakmice sa fincima narokali i natovarili pitom i baklavama pa zato ste bili kao krmcici na travi fuj gadite mi se vise lazovi jedni boli me ona stvar vise za vama sekunde u vama nema profesionalizma kad dodze te u Bosnu.Raspad sistema Begicu smece od covjeka odlazi vise i ti i taj tvoj trener polovni sto ga dovede sa sobom.Jedini je tu autoritet Miske ja… Čitaj više »
wpDiscuz