Sport Centar

Pjanić: Mnogo je truda uloženo u ovo, sretan sam što ću biti selektoru na raspolaganju

UEFA je danas uvažila žalbu NSBiH u slučaju "Miralem Pjanić". Kao što je poznato, veznjak Juventusa je zaradio direktan crveni karton protiv Grčke u okviru drugog kola kvalifikacija za EP, a prvobitnom odlukom kažnjen je s dvije utakmice neigranja (Finska i Italija).

Pjanić: Mnogo je truda uloženo u ovo, sretan sam što ću biti selektoru na raspolaganju

UEFA je danas uvažila žalbu NSBiH u slučaju “Miralem Pjanić”. Kao što je poznato, veznjak Juventusa je zaradio direktan crveni karton protiv Grčke u okviru drugog kola kvalifikacija za EP, a prvobitnom odlukom kažnjen je s dvije utakmice neigranja (Finska i Italija).

Ipak, NSBiH danas je objavio da će naš reprezentativac ipak moći igrati u meču protiv Italije 11. juna.

Nakon ove odluke, Miralem Pjanić je u razgovoru za Avaz.ba kazao da je u proteklom vremenu uloženo mnogo truda i vremena da mu se smanji kazna.

“Želim da zahvalim NSBiH, koji je u proteklom vremenu uložio mnogo truda i vremena da mi se smanji kazna kako bih pomogao svojoj reprezentaciji u Torinu”, kazao je Pjanić i nastavio:

“Odmah nakon duela s Grčkom kada sam dobio crveni karton, poduzete su sve mjere kako bi UEFA smanjila kaznu na jednu utakmicu. Iako ću propustiti meč s Finskom, sretan sam što ću selektoru Robertu Prosinečkom biti na raspolaganju za meč protiv Italije.”

Interesantno, ukoliko Pjanić na ljeto napusti ekipu Juventusa, o čemu se dosta priča, posljednju utakmicu na stadionu u Torinu će odigrati u dresu Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, naša selekcija u dosadašnje dvije utakmice ima pobjedu protiv Armenije i remi sa Grčkom te na svom kontu ima četiri boda.

TABELA

fudbalska reprezentacija bihmiralem pjanic
KOMENTARI

KOMENTARI