Sport Centar

Pirić umjesto Delića, Litvanci bez Berankisa dočekuju BiH

Pirić umjesto Delića, Litvanci bez Berankisa dočekuju BiH

U sastavu naše reprezentacije su isti igrači koji su u julu u okviru drugog kola odigranog u Bihaću, savladali turski tim, a to su: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

Aljoša Pirić umjesto Amera Delića

Kapiten Amer Delić iz porodičnih razloga nije u mogućnosti da predvodi našu ekipu u ovom kolu, a njegovo mjesto u Vilniusu će zauzeti iskusni teniski trener Aljoša Pirić koji je i ranije bio dijelom bh tima, između ostalog u i Helsinkiju 2014.godine kada su naši teniseri napravili veliko iznenađenje savladavši favorizirane Fince.

Litvanci bez Berankisa

Litvanski tim igrat će u sastavu: Laurynas Grigelis, Lukas Mugevicius, Tadas Babelis, Tomas Vaise, te kapiten Rimvydas Mugevicius.

Ovaj meč od velikog je značaja jer pobjednika vodi u viši rang takmičenja, odnosno I grupu Euroafričke zone, što je već duže vrijeme cilj naše reprezentacije. Upravo reprezentacija Litvanije zaustavila je naše tenisere na tom putu u finalnom kolu 2014.godine u Sarajevu, no ovoga puta uloga favorita pripada našoj selekciji zbog bolje forme i ličnog rankinga naših igrača, ali i zbog činjenice da za Litvance neće nastupiti njihov najbolji teniser Rikardas Berankis.

Ipak, domaćini računaju na prednost domaćeg terena i veliku podršku publike u Siemens Areni u Vilniusu koja prima deset hiljada gledatelja.

Mečevi se igraju na tvrdoj podlozi od 16. do 18.09., a žrijeb parova bit će objavljen u četvrtak 15.09.2016. godine.

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI