Sport Centar

Pique: Teško će biti organizovati Davis Cup bez gledalaca, dosta je nesigurnosti

Gerard Pique, stoper Barcelone i osnivač investicijske firme koja organizira završnicu Davis Cupa, u nedjelju je izjavio kako je "malo pesimističan" što se tiče realizacije tog takmičenja ove godine zbog nesigurne situacije koju uzrokuje pandemija korona virusa.

Pique: Teško će biti organizovati Davis Cup bez gledalaca, dosta je nesigurnosti

Gerard Pique, stoper Barcelone i osnivač investicijske firme koja organizira završnicu Davis Cupa, u nedjelju je izjavio kako je “malo pesimističan” što se tiče realizacije tog takmičenja ove godine zbog nesigurne situacije koju uzrokuje pandemija korona virusa.

“Dosta je nesigurnosti. Pokušavamo nas održati u toku s onim što vlada govori vezano za sport kako bismo znali možemo li pustiti gledaoce u Caja Magica, teniski olimpijski centar u Madridu”, izjavio je Pique za televizijsku postaju Movistar.

“Rekao bih da sam malo pesimističan jer će teško biti organizirati Davis Cup bez gledalaca”.

“Mislim da u ovom trenutku niko nije siguran da možemo staviti gledaoca unutra ili hoće li se to morati održati bez publike. Nakon još nekog vremena bit ćemo sigurniji”, rekao je vlasnik investicijske firme Kosmos.

Ta je kompanija potpisala ugovor o organizaciji završnice Davis Cupa na 25 godina s Međunarodnom teniksom federacijom vrijedan tri milijarde dolara.

Završnica Davis Cupa 2020. trebala bi se održati od 23. do 29. novembra u glavnom gradu Španije.

Podsjećamo, teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Južnoafričkom Republikom plasirala se u baraž za ulazak u Svjetsku grupu Davis Cupa.

davis cupgerard pique
KOMENTARI

KOMENTARI