Sport Centar

Pique: Mislim da ću u jednom trenutku poželjeti da postanem predsjednik Barcelone

Španski nogometaš Gerard Pique dao je prvi intervju nakon odlaska u penziju. Otvorio je dušu za Ibaija Llanosa na Twitchu.

Pique: Mislim da ću u jednom trenutku poželjeti da postanem predsjednik Barcelone

Španski nogometaš Gerard Pique dao je prvi intervju nakon odlaska u penziju. Otvorio je dušu za Ibaija Llanosa na Twitchu.

Kad je shvatio da nema više ulogu u ekipi, odlučio je da je kraj.

“Na početku sezone Xavi mi je rekao da će ova godina biti teška. Želio sam pokušati, a osjećaj na početku sezone nije bio najbolji. Vidio sam da je pauza prilika za odluku. Uvijek sam govorio da ću prestati kad se više neću osjećati važnim. Međutim, na mojoj je poziciji bilo ozljeda, pa sam sve to morao odgoditi. Neke utakmice nisam igrao, pa sam nakon njih morao trenirati. Onda sam jednog dana, prije ulaska u svlačionicu, rekao ‘gotovo je‘. Nisam više osjećao da tamo pripadam. Ipak, nisam mogao napustiti ekipu kad su stoperi bili ozlijeđeni. Zato sam odredio stanku kao krajnji rok, jer će se nakon Svjetskog prvenstva svi suigrači oporaviti”, rekao je Pique.

Svoju je odluku prvo javio predsjedniku Barce Joanu Laporti.

“Nakon toga smo se zagrlili i smijali. Otišao sam jako sretan. Pogledao sam unatrag i shvatio da sam imao spektakularno putovanje. Osjećao sam se je… privilegirano. Igrao sam u momčadi mog života, osvojio sve. Nisam mogao tražiti ništa više od toga. Koristio sam svaki dan mog života kao da mi je posljednji, i nadam se da ću nastaviti tako živjeti. Imam priliku živjeti život koji je veoma vrijedan. Svakog dana kad se probudim prvo sam sebi kažem da sam privilegiran…”

Osvrnuo se i na uvrede koje je uputio sucu u 14. kolu Primere protiv Osasune kada je na klupi dobio crveni karton. Tvrdi da suca nije vrijeđao.

“Nisam se pos… na ničiju majku. Sudac nas je oštetio te sam mu prišao u ukazao mu na to, i zbog toga me isključio. Čudio sam se tome, u Premier ligi suci ipak dozvole da im se obratiš, ovdje te isključe za najmanju sitnicu. Kad sam ušao u svlačionicu, jedan od igrača rekao je ‘‘Se… mu se na majku…‘‘. Sudac je to čuo iz svoje svlačionice i te je riječi stavio u moja usta.”

Otkrio je i planove za budućnost.

“Mislim da ću u jednom trenutku željeti postati predsjednikom Barcelone. Trenutno nemam to u glavi, želim napraviti puno drugih stvari. To što neću morati trenirati svakog dana, ni imati zaposlene vikende s utakmicama, dat će mi priliku da se posvetim drugim stvarima. U budućnosti bih želio pomoći klubu mog života da iskoristi sve svoje potencijale.”

barcelonagerard piquexavi hernandez
KOMENTARI