Sport Centar

Phil Jackson je nacrtao drugačiju akciju: Šut za titulu nije trebao uzeti Jordan

Legendarni trener Phil Jackson otkrio je neke nepoznate detalje u posljednjim nastavcima sportskog dokumentarca "Posljednji ples" posvećenog Michaelu Jordanu i njegovim Bullsima.

Phil Jackson je nacrtao drugačiju akciju: Šut za titulu nije trebao uzeti Jordan

Legendarni trener Phil Jackson otkrio je neke nepoznate detalje u posljednjim nastavcima sportskog dokumentarca “Posljednji ples” posvećenog Michaelu Jordanu i njegovim Bullsima.

U nedjelju navečer u Sjedinjenim Državama će se emitovati posljednje dvije epizode izuzetno gledanog dokumentarca, a zanimljivo je priznanje čuvenog trenera da je odlučujući šut za šestu titulu, u petoj utakmici finala protiv Utah Jazza, namijenio Toniju Kukoču, a ne Jordanu. Leteći je pogodio mnogo važih šuteva, ali taj je promašio.

“Posljednju akciju nacrtao sam za Kukoča, koji je te večeri šutirao 11/13 iz igre. Koliko god sam želio da Jordanu pripadne taj trenutak slave, shvatio sam da je to bila divna prilika da ga iskoristimo kao mamac. I Michaelu to nije smetalo”, prisjetio se čovjek koji ima 11 NBA titula.

“Međutim, Jazzeri su postavili centra Gregga Ostertaga ispred Rona Harpera, koji je izvodio loptu iz auta. Harp nije dobro vidio. Mogao sam za to da iskoristim Scotteija Pippena, koji je viši, ali izašao je iz igre zbog šest prekršaja, a nisam imao nikog višeg naviknutog to da radi. Tako je Harper dao loptu Michaelu, koji je šutnuo trojku izvan ravnoteže za pobjedu. Nije to bio sjajan šut, ali bio je šut.”

Bullsi su izgubili meč 90:88, ali su slavili u sljedećem i osvojili šestu titulu.

chicago bullsmichael jordanphil jacksontoni kukoc
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz