Sport Centar

Petrović: Zebu bi svako poželio u ekipi, nemam ništa lično protiv Bekrića

Petrović: Zebu bi svako poželio u ekipi, nemam ništa lično protiv Bekrića

Petrović je prvo prokomentarisao derbi protiv Sarajeva koji je završen bez pogodaka.

“Nisam u potpunosti zadovoljan utakmicom, iako sam zadovoljan što smo ostali ne poraženi. Teren je otežao sve za obje ekipe. Sve se svelo na puno trke i borbe. Slabo smo igrali prvih 20 minuta drugog poluvremena. Loši smo bili u duelima, namjestili smo protivniku dvije dobre šanse. Sve u svemu bitno je da smo nastavili niz bez poraza”, rekao je Petrović, dodavši:

“Obje ekipe su imale realne šanse, a sigurno da se i protivnik pitao. Protivnik je bio kvalitetan i u drugom poluvremenu je igrao oštro. Odigrali smo malo utakmicu na nulu. Titule se uzimaju na malim utakmicama. U tim bitnim utakmicama trebamo pokušati igrati na nulu, a u ostalim ići ofanzivno”.

Željezničar sada očekuje susret Kupa BiH protiv Goražda. Utakmica se igra sutra sa početkom u 19 sati na Grbavici.

“Rekao sam da moramo ići paralelno kroz prvenstvo i Kup, te držati šanse za Evropu na obje strane. Favoriti smo u obje utakmice. Pokušat ćemo pobijediti u obje. Dat ćemo šansu i nekim igračima koji nisu imali veliku minutažu”, istakao je trener Plavih.

Osvrnuo se i na izostavljanje Samira Bekrića iz tima za derbi.

“Trener kada sastavlja ekipu gleda koliko ima stranaca, koliko mladih igrača… Jednostavno bilo je pitanje da li će Radinović početi utakmicu. Da nije počeo, Bekrić bi bio u prvih 11. Obzirom da jeste, Bekrića nije bilo ni među 18. Imam 26 igrača i svaki susret moram osam igrača izostaviti. Ovaj put ispao je Bekrić. Nemam ništa lično protiv njega. Sutra se to može svakome desiti”, kazao je Petrović.

Komentarisao je i pisanja da je Zajko Zeba postigao dogovor sa Željezničarom.

“Ne znam odakle ta informacija. On je kvalitetan igrač. Imao je sjajnu sezonu u Slobodi. Postigao je veliki broj golova. Fenomenalno izvodi prekide. Da je potpisao, to ne znam i ne mogu komentarisati. Sigurno je igrač kojeg bi svaki trener poželio u ekipi”, rekao je trener Plavih.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI