Sport Centar

Petrović zadovoljan: Talentovani golman i štoper priključeni prvom timu Radnika

Proteklih dana smo svjedoci nekoliko odlazaka iz FK Radnik Bijeljina, a danas su dva igrača priključena prvom timu.

Petrović zadovoljan: Talentovani golman i štoper priključeni prvom timu Radnika

Proteklih dana smo svjedoci nekoliko odlazaka iz FK Radnik Bijeljina, a danas su dva igrača priključena prvom timu.

Riječ je o članovima kadetske selekcije bijeljinskog premijerligaša, Mustafi Šukiloviću i Daliboru Mitroviću.

U očekivanju da li će se Premijer liga nastaviti, u klubu ne sijede skrštenih ruku. Nakon razgovora sa igračima iz seniorskog sastava, na red su došli oni iz mlađih selekcija. Svoj prvi amaterski ugovor sa klubom potisali su Mustafa Šukilović, inače omladinski reprezentativac BiH, te Dalibor Mitrović. Njih dvojica će za godinu dana dobiti ponudu za potpisivanja prvog profesionalnog ugovora u karijeri, najavili su iz Radnika.

“Radi se o dva velika potencijala u našem klubu tako da sam ih automatski priključio radu sa seniorskim pogonom. Poslije dužeg vremena imamo golmana koji je visok skoro dva metra a posjeduje veliki talenat. Mislim na Mitrovića, dok je Šukilović već pokazao kvalitet koji ga je preporučio za mladu reprezentaciju BiH, igra na poziciji štopera, mjestu koje je inače deficitarno u fudbalu. Očekujem od njih da nastave sa ovakvim radom, a u mlađim selekcijama imamo još dosta kvalitetnih pojedinaca, čiji rad pratimo, te ćemo veoma brzo i sa nekima od njih potpisati ugovore”, rekao je Slavko Petrović, tim menadžer FK Radnika.

Mustafa Šukilović rođen je 1. marta 2003. godine, igra na poziciji štopera, visok je 184 cm, ponikao je u Radniku iz Bijeljine, prošao sve mlađe selekcije kluba, a od naredne sezone trebao bi biti nosilac igre u juniorskom pogona. Naravno ako se ukaže potreba trener Petrović će ga priključiti i seniorskom sastavu.

Dalibor Mitrović, rođen je 5. januara 2003. godine, golman je i visok je 196 cm, velika perspektiva Radnika, a i od njega se očekuje da u narednom period svoj potencijal iskaže u juniorskom sastavu Radnika.

Potpisivanjem ugovora sa Šukilovićem i Mitrovićem u klubu su nastavili sa politikom afirmacije sopstvenog igračkog kadra, posebno sada kada je sve teže pronaći sredstva za angažovanje igrača sa strane.

U klubu planiraju da pojačaju i stručni rad u mlađim selekcijama, kako bi stvorili jednu prepoznatljivu školu fudbala na ovom području.

dalibor mitrovicfkradnikmustafa sukilovic
KOMENTARI

KOMENTARI