Sport Centar

Petrović: I dalje nas prate maleri, pobjedom bismo imali i finansijsku dobit

Radnik iz Bijeljine dočekat će Zvijezdu 09 na domaćem terenu u utakmici 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Petrović: I dalje nas prate maleri, pobjedom bismo imali i finansijsku dobit

Radnik iz Bijeljine dočekat će Zvijezdu 09 na domaćem terenu u utakmici 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Slavko Petrović, trener Radnika, istakao je da njegovu ekipi i dalje prate maleri.

“Poslije utakmice protiv Čelika ne prestaju da nas prate maleri. Četiri igrača koja su počela utakmicu protiv Čelika nisu u trenažnom procesu. Peco je cijelu sedmicu pod temperaturom, Đurić ima problema sa listom, Plavšić je imao hiruršku intervenciju i Šubert zbog trećeg kartona ne može igrati”, rekao je Petrović, dodavši:

“Imamo i dva igrača kao što je Popara, koji radi sigurno 15-ak dana intenzivno individualno i ne može još da se priključi ekipu. Doktor mu nije dozvolio. On će biti prvi igrač koji će nam se priključiti od ovih duže povrijeđenih. Šarić dugo je odsutan, a jučer je počeo sa laganim trčanjem. Od 58 treninga je odradio samo osam i ima puno toga da radi. Vratila su nam se tri igrača, to su Simonović, Zukić i Merajić”.

Trener Bijeljinaca ističe da moraju doći do pobjede u ovom meču.

“Zvijezda 09 je ekipa kojoj je minut do 12, a ne pet do 12. Mora pokušati sve da bi došla do nekih bodova. Ja ipak mislim da mi moramo osvojiti tri boda. To je jedino s čim bi bio zadovoljan. Sve ostalo bi bilo razočaranje. U posljednjoj utakmici protiv njih, imali su igrača manje i vodili nakon 15 minuta. Otišlo se na poluvrijeme s tim rezultatom. U drugom poluvremenu Radnik je poveo sa 3:1. Uslijedio je i drugi crveni karton i završeno je 4:1. Taj rezultat ne smije da zavarava”, kazao je Petrović, zatim dodao:

“Zvijezda je izgubila dvije utakmice sa visokim rezultatom 6:0 i 4:0. Ostale su sve bile “knap”. Ne možemo ući s mislima kao protiv Čelika – mi smo tabelarno bolji i upisali tri boda. To mora se vidjeti na terenu. Moramo biti dominantni u svim segmentima. Bitna bi nam bila tri boda iz više razloga. Ostali bismo na šestom mjestu, što je prednost u sljedeći 11 utakmica, jer bi bismo imali šest utakmica kod kuće, time i finansijsku dobit, jedno putovanje manje na gostovanje”.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 15 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini.

PREMIJER LIGA BIH

fkradnikslavko petroviczvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI