Sport Centar

Petev: Nisam otjerao Pjanića, Džeko i on nisu razmažene zvijezde i pomažu mi u radu

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev za bugarsku televiziju govorio je o brojnim temama, među kojim su i dešavanja u našem državnom timu.

Petev: Nisam otjerao Pjanića, Džeko i on nisu razmažene zvijezde i pomažu mi u radu

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev za bugarsku televiziju govorio je o brojnim temama, među kojim su i dešavanja u našem državnom timu.

Najzanimljivije pitanje se svakako odnosilo na odstranjivanje Miralema Pjanića iz ekipe na posljednjem okupljanju, koje je podiglo mnogo prašine u javnosti.

Kako Petev kaže, on nije otjerao Pjanića iz reprezentacije, pošto se nakon toga govorilo i da će veznjak Barcelone (na posudbi u Besiktasu) da se oprosti od nacionalnog dresa.

“Ne, to jednostavno nije istina. Nisam ga otjerao. To nije tačno, to je neistina. Ljudi se bave žutom štampom, to prodaje novine. Mi smo na Balkanu i imamo mnogo sličnosti jedni s drugima, to su normalne stvari”, dodao je selektor za Blic TV.

“Džeko i Pjanić nisu razmažene zvijezde, naši su važni igrači, znate kakve su njihove kvalitete, fasciniran sam njihovim radom. Vrhunski su profesionalci, pomažu mnogo našim igračima na terenu i van njega. Imamo 12-13 mladih igrača koji imaju po 21 godinu i koji su budućnost reprezentacije. Džeko i Pjanić mi pomažu u radu u reprezentaciji, oni su vrhunske osobe”, dodao je Petev.

Prošle kvalifikacije smatra neuspjehom, te smatra da je povreda Edina Džeke poremetila reprezentaciju.

“Prošle kvalifikacije su stvar prošlosti, bilo je mnogo pozitivnih stvari, ali na početku sam rekao igračima i svima da znam ko sam i šta sam, te da ću raditi najbolje što mogu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. I to sam i uradio.

Nismo otišli na Mundijal zbog utakmice protiv Finske koja bi nas odvela u Katar. Napravili smo dječije individualne greške i izgubili. Poništili smo dobre utakmice koje smo imali do tada, no napredovaćemo i ispravićemo greške koje smo napravili”, istakao je Bugarin.

“Poremetila nas je i povreda Edina Džeke, znate šta on znači za nas. Da je Džeko bio na terenu, sve bi bilo drugačije. Nema potrebe da tugujemo, idemo nastaviti raditi”, dodao je.

Prokomentarisao je i i dodjelu Zlatne lopte 2021. godine koja je po mnogima nezasluženo pripala Lionelu Messiju.

“Na prvo mjesto stavljam Lewandowskog. Ovo je bila njegova godina, ne samo zato što je popravio rekord Gerda Mullera. Poljak je zaslužio trofej. Na drugom i trećem mjestu su poznata imena Lionel Messi i Cristiano Ronaldo”, zaključio je Petev.

fudbalska reprezentacija bihivaylo petevmiralem pjanic
KOMENTARI