Sport Centar

Peta titula prvaka svijeta: Legendarni Ćatić se revanširao neugodnom Rusu!

Peta titula prvaka svijeta: Legendarni Ćatić se revanširao neugodnom Rusu!

Prva runda je počela ispitivanjem snaga i zagrijavanjem, a onda je Ćatić nekoliko puta dobro pogodio Chudinova. Naš bokser pred kraj runde napravio je dvije dobre serije udaraca. Ćatić je finiš druge runde odradio sjajno i zadao više dobrih udaraca.

Oba boksera nastavila su i treću rundu u odličnom tempu, a borba je bila izjednačena. Fantastičan meč nastavio se i u četvrtoj rundi, koja je bila posebno žestoka. U istom ritmu boksovana je i peta runda. Rus je konstantno išao prema Ćatiću i tražio borbu.

Ritam borbe je malo pao u šestoj rundi, a naš borac je primio više udaraca. Rus je bio dominantniji i u sedmoj rundi. Odlična borba viđena je u osmoj rundi kada je razmijenjen veliki broj udaraca. Naš bokser je veoma dobro odradio finiš devete runde.

Deseta runda bila je neugoda za Ćatića, koji je dao sve od sebe, te je u finišu runde zadao nekoliko dobrih udaraca ruskom borcu. Nevjerovatan ritam bio je i u nastavku meča. Ćatić je fantastično odradio 12. rundi. Zadao je mnogo sjajnih udaraca i to je bilo dovoljno za pobjedu.

Ruski bokser je u maju prošle godine pobijedio Ćatića odlukom sudija, a u septembru prošle godine odbranio je titulu po WBA verziji pobjedom nad Britancom Frankom Buglionijem. Da je večeras pobijedio imao bi mogućnost krenuti po titule po ostalim verzijama (WBO, WBC i IBF)

Chudinovu je ovo bio prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Do sada je ostvario 14 pobjeda, čak deset riješio je nokautom.

Odlazi kao prvak?

Tridesetsedmogodišnji Ćatić je ranije rekao da će poslije meča saopštiti da li će završiti boksersku karijeru, a čak i ako je večeras slavio postoji mogućnost da završi boksersku karijeru.

On je u amaterskom boksu imao 124 meča u kojima je ostvario 113 pobjeda, te zabilježio devet poraza. U profesionalnom boksu u srednjoj i supersrednjoj kategoriji ostvario je 40 pobjeda (18 nokautom), ima pet poraza (jedan nokatom), dok su tri meča završila neodlučeno.

napoliwenger
KOMENTARI

KOMENTARI