Sport Centar

Pet reprezentativaca pozitivno na korona virus: Mađarska napustila FIBA “balon”

Zbog šest pozitivnih slučajeva košarkaška reprezentacija Mađarske naputila je FIBA "balon", tako da u narednim danima neće igrati mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pet reprezentativaca pozitivno na korona virus: Mađarska napustila FIBA “balon”

Zbog šest pozitivnih slučajeva košarkaška reprezentacija Mađarske naputila je FIBA “balon”, tako da u narednim danima neće igrati mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mađari su trebali igrati dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Austrije 28. novembra i protiv domaćina Slovenije 30. novembra, ali ti susreti su odloženi.

“Prateći COVID-19 protokol FIBA je odlučila odložiti utakmice Mađarske u Ljubljani, zbog bezbijednosti i zdravlja igrača, trenera i zvaničnika. Odluka je donesena nakon što je šest članova mađarske delegacije, od čega pet igrača, bilo pozitivno na virus korona. Utakmice Austrija – Mađarska i Slovenija – Mađarska biće odložene za februar naredne godine i sljedeći FIBA prozor”, navodi se u saopštenju FIBA.

U saopštenju je navedeno i da će FIBA nastaviti kontrolisati i pratiti situaciju u vezi pandemije te da će preduzeti sve potrebne mjere. Istaknuto je da će javnost blagovremeno biti obaviještena o svemu što se dešava tokom trajanja kvalifikacija.

fibakosarkaska reprezentacija madjarske
KOMENTARI

KOMENTARI