Sport Centar

Peršić: Protiv Leotara na osmu pobjedu

Peršić: Protiv Leotara na osmu pobjedu

Protivnik za svaki respekt – složio se sa tim i bek Sparsa, Dalibor Peršić, koji je na današnjoj press konferenciji izjavio:

– Mislim da je ekipa Leotara nezgodan protivnik. Sačinjeni su od par iskusnih igrača koji već godinama igraju bh. ligu. Loše su ušli u sezonu,  uvezali su par poraza. Igra im dosta varira. Izgube kod kuće, pa dobiju u gostima. Moramo od početka biti 100% skoncentrirani, ući u meč maksimalno ozbiljno i ako budemo igrali kao u prvih sedam kola pobjeda neće doći u pitanje.

Peršić se osvrnuo i na dosadašnji rezultat Sparsa i istakao:

– Ne bih rekao da smo dominantni. Imali smo lakši raspored u odnosu na ostale ekipe. Sve teže utakmice igrali smo kod kuće, osim Slobode. Utakmice koje smo u gostima dobili smo teško. Moramo biti oprezni jer svako svakog može dobiti. Imamo sedam pobjeda, no imali smo i lakši raspored u odnosu na ostale ekipe. Predzadnje kolo će nam biti prvi pravi ispit jer tad gostujemo Kaknju.

Trener Sead Balić istakao je da u subotu u Skenderiji gostuje možda jedna od najboljih ekipa u Ligi.

– Što se tiče nas, mi u utakmicu ulazimo kao i u sve ostale. Igramo na našem parketu i ako hoćemo da ostanemo u vrhu lige moramo slaviti kod kuće. Očekujem jedino pobjedu naše ekipe. Iz utakmice u utakmicu raste samopouzdanje i imamo razloga da vjerujemo u dobar rezultat. Zdravstveni bilten je dosta bolji. Hodžić i Glogovac su se priključili radu s ekipom i sutra ćemo na treningu vidjeti da li će moći doprinijeti igri. Ipak, sami njihov povratak nam daje nadu u dobar rezultat – rekao je Balić.

Utakmica između Sparsa i Leotara na programu je u subotu od 17,00 časova u Skenderiji.

(kkspars.com)

amir hadziahmetovicmirza teletovic
KOMENTARI