Sport Centar

Peršić i Gajić složni: Moramo bolje, sada slijede prava iskušenja

Peršić i Gajić složni: Moramo bolje, sada slijede prava iskušenja

Novi bodovi su upisani, ali igra koju su izabranici Seada Balića prikazali u Višegradu nije bila na zavidnom nivou. Slaže se sa tim i bek Sparsa, Dalibor Peršić koji opominje:

– Definitivno igramo loše u zadnje vrijeme i moramo se malo trgnuti kako ne bi došlo do neželjenih rezultata. I sinoć smo loše otvorili utakmicu i igrali smo sa Vardom koš za koš. Na poluvremenu smo se malo aktivirali i uspjeli smo prelomiti utakmicu u našu korist.

Peršić smatra da nema prostora za euforiju zbog dobrog rezultata i da loptu treba malo spustiti na zemlju.

– Precijenili smo sami sebe. Nemamo mi kvalitet ni širinu da opušteno igramo i unaprijed upisujemo bodove. Mi moramo mnogo ozbiljnije ulaziti u svaki susret i svih 40 minuta igrati najbolje što možemo kako bismo nekoga lako dobili – zaključio je Peršić.

Sličnog mišljenja je i Nikola Gajić, koji smatra da su, bez obzira na lošiju igru, Sparsi sinoć zasluženo trijumfovali.

– Teško je kada ste neporažena ekipa u ligi, onda svi imaju dodatni motiv da vas pobijede. Evidentno je da imamo dosta problema u igri i nadam se da ćemo to brzo riješiti, jer nas u narednom kolu očekuje pravi ispit, kada gostujemo vrlo dobroj ekipi Kaknja – rekao je Gajić, a prenosi zvanična stranica vodeće ekipe Lige 12.

amir hadziahmetovicmirza teletovic
KOMENTARI