Sport Centar

Pandža: Optuživani smo zbog namještanja, ali su se pojavile neke druge stvari

Iskusni fudbaler Olimpika, Dalibor Pandža, istakao je da je njegov tim bio optuživan za namještanje mečeva, ali da su se nakon toga u medijima pojavile upravo suprotne informacije.

Pandža: Optuživani smo zbog namještanja, ali su se pojavile neke druge stvari

Iskusni fudbaler Olimpika, Dalibor Pandža, istakao je da je njegov tim bio optuživan za namještanje mečeva, ali da su se nakon toga u medijima pojavile upravo suprotne informacije.

Pandža je u razgovoru za Klix.ba istakao da Olimpik i dalje ne pruža sve što može, te da je ekipa napravila veliki korak ka prvom mjestu.

“Mislim da još uvijek nismo na vrhuncu i da možemo puno bolje, tu se slažem s trenerom. Međutim najvažnije je da smo prišli Veležu na samo jedan bod zaostatka, da pobjeđujemo i da smo u igri za plasman u Premijer ligu BiH. Lično sam vjerovao da možemo nadoknaditi zaostatak, očigledno je isto i sa ostalim momcima iz ekipe. Velež se možda malo i opustio, moguće je da su zbog prednosti od sedam bodova lako do titule, ali mi je drago što smo pokazali da neće biti tako”, izjavio je Pandža.

Govorio je i da je njegov tim bio pod optužbama za namještanje, ali da je istina potpuno drugačija.

“Imali smo 15 kola ispred nas, bilo je prilike da pravimo dobre rezultate, a i za Velež da kiksa. Svašta se pisalo i objavljivalo, ali mi nismo puno brinuli o tome. Fokusirali smo se na nas i naše igre. Optuživani smo za namiještanje, a onda su se u medijima pojavile neke druge stvari. Kad dođe do pritiska, pokušava se na sve načine utjecati na nas. Ponavljam, ne obaziremo se na to, kad nas neko nešto pita o tome, damo komentar, ali inače nemamo potrebu pričati o takvim temama”, rekao je dvadesetosmogodišnji nogometaš i dodao da nije problem što Olimpik nema vatrenu armiju navijača:

“Ne smatram da nam nedostaju vatreni navijači, ja sam navikao na to jer sam i ranije igrao u Olimpiku. Naravno, drago nam je što ljudi dolaze gledati naše utakmice i želim da ih u narednom periodu bude još više. Također, ne mogu reći da li bi rezultati bili bolji da imamo grupu vatrenih navijača jer i oni kod nekih igrača imaju kontraefekt”, jasan je bio Pandža.

dalibor pandzafkolimpikprva liga fbih
KOMENTARI

KOMENTARI

jaka mi \"igraca\"...
Gost

jak igrac ko i “klub”bez navijaca..filaijala HDZ BiH i kockarnica upravo pomenutih HDZ tajkuna..o Orasja do Zapadnog Mostara…UEFA je vidjela sta ste uradili sa svojim kladionicarskim sudijom ..odakle ono?Pa naravno-IZ ORASJA!..ne daj Boze da VI udjete u Premijerku…igrate “zanimljivo”poput Grcke…fuj,gadi mi se i sama pomisao da bi opet mogli igrati sa nama..fuj!Robijas

wpDiscuz